Domů Zboží Od artemis1981

ACAI : Açaí - semínkové korálky z Peru

4 Kčza 1 ks
Zboží není možné zakoupit
Toto zboží není možné zakoupit. Tento prodejce dočasně znemožnil nákup svého zboží až do 20.6.2024 00:00 z důvodu "DLOUHODOBÉ UZAVŘENÍ OBCHODU".
Tento prodejce dočasně znemožnil nákup svého zboží až do 20.6.2024 00:00 z důvodu "DLOUHODOBÉ UZAVŘENÍ OBCHODU". K odeslání: za měsíc a víceDostupnost: do 2 dnůTermín odeslání*: do 2 dnů od dostupnosti (po-pá)
* Platba převodem prodlužuje termín o dobu připsání úhrady na účet.
Prodejce běžně nezasílá toto zboží do zahraničí. V případě zájmu však prodejce můžete kontaktovat pomocí Fler Pošty
Možnosti platby
Platba bankovním převodemPlatba bankovním převodem

Další zboží od artemis1981

Katalogové č.: 7913357
Zobrazení: 43x
Vloženo: 29.10.2016
Počet srdcí: 3x
Oznámit porušení pravidel u tohoto zboží.

Korálky ACAI pocházejí ze semene palmy Euterpe Oleracea - Assai palm, jednoho z nejvýznamnějších stromů rostoucí v Peru.
Stromy Assai představují hlavní zdroj obživy pro tamní obyvatele, kteří z palmy zužitkují vše. Zpracovatelné jsou listy, plody, kmen, kořeny a především plody, které disponují nesmírně vysokým bohatstvím výživových živin, vitamínů, minerálů a mají vysokou energetickou hodnotu, která je pro místní obyvatelstvo nenahraditelná. Z plodů Acai se lisuje šťáva, vyrábí se džem, energetický pokrm, zmrzlina, koktejly, lisuje se vzácný acai berry olej a v neposlední řadě se zpracovávají do podoby korálků pro výrobu přírodních šperků.
LEGENDA, SÍLA KORÁLKŮ
Jedna indiánská legenda praví ...
Kdysi dávno, dávno tomu jest - žil velmi početný kmen, který se již po delší dobu potýkal s nedostatkem potravin. Kmen se rozrůstal, ale potravy stále ubývalo a tak náčelník kmene zvaný Itaki rozhodl tomu, že rozrůstání kmene se musí zastavit. Jediným řešením bylo obětování novorozenců. Nastal však den, kdy náčelníkova dcera Iaç? porodila holčičku, která dle rozkazu náčelníka měla být, stejně jako ostatní novorozenci, obětována. Dcera Iaç? svého otce zoufale prosila, aby rozkaz zrušil, popř. nalezl jiný způsob, jak pomoci svému lidu z věčného hladovění a bídy. Snažně prosila i indiánské božstvo, aby jejímu otci, náčelníkovi kmene, pomohlo překonat beznaděj a zoufalství lidu.
Legenda dále vypovídá o tom, že za jedné měsíční noci uslyšela Iaç? dětský pláč a když vyběhla ven, uviděla svoji usmívající se dceru poblíž palmy - matka se za ní rozběhla, ale dcera zmizela. Tuto silnou bolest Iaç? neunesla, uplakala se k smrti a druhého dne ji lidé z kmene našli na zemi v pozici, ve které Iaç? objímá palmu a s úsměvem na rtech vzhlíží k jejím plodům. Její otec, náčelník kmene, nechal posbírat fialové bobule a zjistil, že obsahují velmi chutnou a výživnou šťávu. Tyto bobule byly spásou pro obyvatele a byly pojmenovány podle Iaç? - zpětným pojmenováním Acai. Toho dne byl zrušen i příkaz obětování novorozenců.
Silné pouto, láska, posvátnost, lidská souhra, čistá mysl, víra ... Semínka ACAI.
Vlastnosti korálku: 100% přírodní perforované korálky s přírodní kresbou, v zářivých barvách, které jsou velmi příjemné na dotek.
Velikost: cca 8 mm
Země původu: Peru
Cena stanovena za 1 kus.

Menu
--