K zabalení svačinky pro školáky
K zabalení potravin v lednici (sýry, citron,ovoce, zelenina)
Zakrytí nádob s jídlem - využijte tepla svých rukou k tvarování ubrousku na misku jakéhokoliv tvaru
Ubrousek se používáním přirozeně "ošoupe" a změkne
Po čase se na něm objeví flíčky a přirozená patina. V takovém momentě je vhodné ubrousek položit na pečící papír na plech a na 1 minutu zapéct v troubě vyhřáté na 80 stupňů Celsia.
Při větším opotřebení je možné ubrousek posypat nastrouhaným včelím voskem (třeba ze svíčky z pravého včelího vosku), a pak zapéct v troubě na 80 stupňů (rovněž na pečícím papíru). Drobné opotřebení nemá vliv na funkčnost ubrousku
Při častém používání ubrousek zhruba po roce doslouží zcela. V takovém případě ho nastříhejte na pásky a zkompostujte.
Použití a údržba:
Ubrousek složíme do kapsičky, vložíme svačinku a šňůrkou obmotáme kapsičku a konec šňůrky obmotáme kolem knoflíku
Po použití ubrousek očistěte vlhkým hadříkem, v případě nutnosti použijte jemné mýdlo a nechte volně uschnout
Nesušte na topení ani nepřibližujte ke zdrojům tepla (třeba šálek s horkým nápojem)
Složení: