Domů Zboží Od bellaannata

Brož luxusní s rubínem Ag 875/1000, zlacená

Cena není dostupná
za 1 ks
Zboží není možné zakoupit
Zboží je vyprodáno. Můžete zkusit kontaktovat prodejce: Odeslat dotaz na zboží
Prodejce běžně nezasílá toto zboží do zahraničí. V případě zájmu však prodejce můžete kontaktovat pomocí Fler Pošty
Možnosti platby
Údaje nejsou k dispozici. Kontaktujte prodávajícího.

Další zboží od bellaannata

Katalogové č.: 6884071
Zobrazení: 1015x
Vloženo: 24.11.2015
Počet srdcí: 11x
Oznámit porušení pravidel u tohoto zboží.
Důležitá informace: Prodej pouze v ČR, možno i na Slovensko, poštovné se odvíjí od hmotnosti a typu zásilky.

Představuji vám luxusní brož velmi pěkně navrženou i provedenou, u níž zřejmě jde o ruční výrobu, alespoň zčásti.  Je osazena poměrně velkým rubínem - průměr 8 mm a zlacená velkoryse silnou vrstvou.

Pochází ze zemí, kde se nerosty vcelku mrhalo a mrhá stále a kde se zlatí poctivě. Původ i stáří samozřejmě dokládá punc. Značky jsou dvě, jedna je sovětský státní punc pěticípá hvězda se srpem a kladivem a značkou ryzosti 875, druhá je asi v azbuce 3PC8, tedy v latince 3RS8, což je mistrovská značka, nebo značka výrobce, výrobní firmy, fabriky a pod.

Punc na šperku byl platný v letech 1958 až 1992, ale z provedení šperku, viz. hlava a zapínání, lze soudit na produkci kolem roku 1960.

Brož je zlacená velmi silnou vrstvou starou technologií, takže na zlacení není nikde významně patrný otěr, respektive prostým okem zdá se žádný otěr, ani škrábance. Otěr vidíte na foto, neboť jde o velmi kvalitní vyobrazení s vysokým rozlišením.

Pod mikroskopem ale je vidět, že brož byla nošená, prostým okem se zdá být jako nová, proto se opravdu hodí jako krásný a originální dar.

Ostatně vzhled a stav viz. foto. Rozměry: 4,9 cm x 1,1 cm.

Rubín je také v perfektním stavu, má průměr 0,8 cm, viz. detailní foto, koruna je v pořádku.

Všimněte si elegantně provedeného zapínání - to napovídá, že mohlo jít o ruční práci na zakázku. A také ráda upozorním na zahlazení kovu u špiček ve stranách - vnitřní strana se svažuje, je to opravdu vkusné provedení, nadčasová elegance - starožitná korunka a naprosto avantgardní smyčka kolem v provedení hodném zlatých šperků poloviny minulého století.

Tato brož s pěkným rubínem v rafinované koruně je úžasný šperk, který osloví, a navíc vypadá jako zlatý, ať ho okukujete, z které strany chcete. Punc ale mluví jasně - zlacené stříbro, navíc ryzosti, která se českým výrobkům trochu vymyká - Ag 875/ 1000.

Toto zboží nemusí být ručně vyráběno prodejcem.
Vyrobeno: 1950 - 1959
Menu
--