Domů Zboží Od těmahle packama

Čmuchací koule malá (11 cm) modro - žlutá

Cena není dostupná
za 1 ks
Zboží není možné zakoupit
Zboží je vyprodáno. Můžete zkusit kontaktovat prodejce: Odeslat dotaz na zboží
Platba předem
Optimální doprava dle prodejce99 Kč
Možnosti platby
Údaje nejsou k dispozici. Kontaktujte prodávajícího.

Další zboží od těmahle packama

Katalogové č.: 13655013
Zobrazení: 56x
Vloženo: 3.11.2022
Počet srdcí: 4x
Oznámit porušení pravidel u tohoto zboží.

Čmuchací koule, neboli snuffle ball, jsou perfektní tréningovou pomůckou ale i hračkou pro vašeho psího parťáka nebo jiné zvíře.

Rozvíjí smysly vašeho zvířete, zejména čich, ale i celkovou koordinaci těla. Pomáhají rozvíjet inteligenci, koncentraci a trpělivost. Zvíře při hře která je pro něj přirozená upustí stres, který při běžném dni může zažívat.

Navíc zahání nudu a pomůže utužit váš vztah se zvířetem. Pejsky čichání uklidní, zatímco kočky si zažijí trochu lovu, který ke spokojenosti potřebují. Čmuchání je navíc fyzicky nenáročné, takže je vhodnou zábavou i pro starší zvířátka nebo ta v rekonvalescenci.

Čmuchací koule jsou z bezpečného materiálu. Nemusíte se tak bát, že si zvíře ublíží. Fleece je velmi jemná a na dotyk příjemná látka, plastové spojky jsou zatavené pro větší bezpečnost. Látka co je dobrá pro miminka je určitě dobrá i pro zvířata ;)

A jak vlastně na to? 

Vyberte vhodnou velikost čmuchací koule podle úrovně obtížnosti a velikost zvířete. Čím menší koule, tím těžší práce. A samozřejmě co je příliš malé pro dogu je pro jezevčíka akorát. Doporučuji začít s větší čmuchací koulí.

Potom vyberte dobré pamlsky. Neměly by to být obyčejné granule, ale paštika taky nebude nic moc. Ideální jsou tvrdé nebo poloměkké malé pamlsky co se moc nedrobí. Naplňte jimi kasičky a záhyby na čmuchací kouli.

No a pak dejte naplněnou čmuchací kouli vašemu zvířátku a sledujte jak loví pamlsky. Hodně se o něm tak naučíte a zároveň zajistíte jeho bezpečí. A až všechny pamlsky sní, seberte mu čmuchací kouli a vytáhněte zase jiný den. Měla by být speciální, nenechte ji tedy k volnému okusování.

A pokud je trochu omaštěná nebo už nevoní, není nic snažšího než ji vyprat. Na jemný program může i do pračky, ale lepší je namočit ji v ruce a trochou neparfemovaného mýdla, třeba jádrového, pořádně napěnit a vypláchnout. Pak už jen nechat dobře vyschnout. Nikdy ale nepoužívejte aviváž nebo silné parfemované nebo agresivní prací prostředky - zvířecí nos cítí o tolik líp než ten náš, že by pro něj naparfemovaná čmuchací koule byla spíš za trest než za odmněnu.

Zaujalao vás čmuchání? Koukněte i na další čmuchací hračky! Třeba si ke kouli vyberete i ladící čmuchací kobereček ;) 

Nezapomeňte ale i při hře své zvíře sledovat! Uvnitř čmuchací koule jsou plastové spojky, které jsou sice zatavené, ale při příliš urputné hře mohou odřít čumáček a kousání také neodolají. Pokud zvíře do koule frustrovaně dře čumákem, zvolili jste špatnou velikost buď koule nebo pamlsků. Raději hru přerušte a nastavte příště podmínky tak, aby čmuchání bylo relax a ne stres.

Menu
--