Domů Zboží Od Atelier mezi kopci

Dřevěný kámen - bříza šum korun stromů

Cena není dostupná
za 1 ks
Zboží není možné zakoupit
Zboží je vyprodáno. Můžete zkusit kontaktovat prodejce: Odeslat dotaz na zboží
Platba předem
Optimální doprava dle prodejce150 Kč
Možnosti platby
Platba bankovním převodemPlatba bankovním převodem
Platební kartyPlatební karty
Platební tlačítkoPlatební tlačítko

Další zboží od Atelier mezi kopci

Katalogové č.: 12296686
Zobrazení: 43x
Vloženo: 7.3.2021
Počet srdcí: 12x
Oznámit porušení pravidel u tohoto zboží.

Dřevěný kámen z březového dřeva. Březový kámen je vyroben ručně. Několikrát přebroušen a leštěn. Má famozně zabarvené dřevo.

 

Je ošetřen BIO olejem na dřevo pro styk s potravinami.

Strom, z něhož je kámen vyroben rostl na Českomoravské vrchovině. V lese, kterému se říká Vůbce. Bříza rostla poblíž prameniště.

Kámen může sloužit jako dekorace do interiéru, např stůl, knihovna, těžítko, k ozdobě kanceláře, k mnutí v ruce, hmatka, talisman, k masírování, na stres, k partnerské masáži, do dlaně, atd...

Dřevo může obsahovat drobné prasklinky, což k výrobku patří a je to jeho přirozený proces.

Na co dřevěný kámen-Bříza?

Zbarvení kmenu břízy je vyvoláno odumřelými buňkami rozptýlených zrnek betulinu. Bříza kolonizuje tvrdou skálu, chudý písek, kyselé rašeliniště, takřka všechny půdy.

Kůra obsahuje březový dehet, proto hoří i mokré dřevo. Čaj a míza povzbuzuje žluč, ledviny, močový měchýř. Působí močopudně, protizánětlivě a potopudně. Její míza je odpradávna ceněným tonikem pro celý náš metabolizmus. Má lehce antidepresivní ůčinek. Může pomoci při artritidě, revma. Homeopatický přípravek Betula alba je omlazující, čistící a utěšující. Je to od pradávna strom počátku. Indické védy byly psány do březové kůry. Březové kolébky měly ochránit děti před špatnými vlivy a čarami. V šamanizmu je bříza strom života. Uctívana jako, si-burchan, božstvo dveří. Pomáhá šamanům proniknout do světa duchů a bezpečně se navrátit zpět. Keltští náčelníci z doby halštatu bývali pochováváni s kuželovitými kloboučky z březové kůry.

Rozměry kamene:cca 8 X 5,1 X 4,1 cm

Vyrobeno v nekuřáckém prostředí a s úctou ke dřevu.

Menu
--