Domů Zboží Od U Beránků

Egyptian Revival - Skarab s faraonom

Cena není dostupná
za 1 ks
Zboží není možné zakoupit
Zboží je vyprodáno. Můžete zkusit kontaktovat prodejce: Odeslat dotaz na zboží
Platba předem
Česká pošta - psaní doporučené200 Kč
Možnosti platby
Platba bankovním převodemPlatba bankovním převodem
PayPalPayPal
Platební tlačítkoPlatební tlačítko

Další zboží od U Beránků

Katalogové č.: 10888395
Zobrazení: 98x
Vloženo: 21.9.2019
Počet srdcí: 6x
Oznámit porušení pravidel u tohoto zboží.

Skarabeus (nebo skarab je vlastně brouk vruboun posvátný) byl pro Egypťany symbolem reinkarnace.

Obyvatelé starověkého Egypta věřili, že skarabeus existuje pouze v samičí formě, a proto si mysleli, že vzniká sám ze sebe.

Za obzvláště účinné považovali skarabey okřídlené. Amulety v jejich podobě kladli mumiím přímo na srdce. Na jejich spodní straně byla vyryta slova 30. kapitoly Knihy mrtvých.

Originální náhrdelník inspirovaných obdobím Egyptian Revival. Kovové komponenty jsou stříbrné barvy. Použitý minerál je typický pro toto období, je to "královský" kámen, pravý lapis lazuli (z Afganistánu). Naketlovaná část je napojena na tmavěmodrý 3mm kulatý korek zakončený magnetickým zapínáním. Přívěšek se skarabem a faraónem tvoří dva vysoce leštěné ručně oparocované kameny.  

Celková délka náhrdelníku je 34 cm, z toho přívěšek má 5cm (kámen se skarabem 45x22mm a s faraónem průměr 23mm).

Styl Egyptian Revival zachvátil Evropu a USA poté co byla objevena v Egyptě Tutanchamonova hrobka (1925) a následně její poklady vystavovány v New Yorku. Typickými barvami nalezených artefaktů byla tyrkysová, všechny odstíny modré, zlato, stříbro a pod.

V 20+. letech minulého století bylo Československo skutečnou sklářskou velmocí a v Americe produkovali úžasné kovové komponenty. Většina šperků se kompletovala v USA za použití skleněných komponentů z ČSR. V Jak se střídají generace, v menších amerických manufakturách se nacházejí tzv. nové-staré komponenty. To jest originální nepoužité dobové zásoby. Některé z nich najdete i v mé sérii inspirované tímto obdobím objevů. 

Korek je 100% ekologická přírodnina, je to vlastně kůra stromů rostoucích v Portugalsku. Kůra se už po staletí odebírá ze stromu, kterému se neustále obnovuje. Korek má skvělé vlastnosti, je lehoučký, omyvatelný, ve vodě se vznáší atd. Na rozdíl od kůže ho s klidem mohou nosit i vegani. 

Menu
--