Domů Zboží Od Efkoart

Formovací písek

154 Kčza 1 ks
Zboží není možné zakoupit
Zboží je vyprodáno. Můžete zkusit kontaktovat prodejce: Odeslat dotaz na zboží
Platba předem
Optimální doprava dle prodejce99 Kč
Možnosti platby
Platba bankovním převodemPlatba bankovním převodem

Další zboží od Efkoart

Katalogové č.: 11738553
Zobrazení: 1281x
Vloženo: 7.9.2020
Počet srdcí: 4x
Oznámit porušení pravidel u tohoto zboží.
Důležitá informace: Zboží je vyřizováno nejpozději do 14-ti dnů po zaplacení na náš účet. Pokud není zboží na skladě budete informováni. Jednotné poštovné je 99 Kč při jakémkoliv množství. Při objednávce nad 1600 Kč se poštovné ani balné neúčtuje.

Slouží k výrobě forem z materiálů s vysokou tavností.

Červený formovací písek je předem připravená směs písku a oleje sloužící k vytvoření menších forem vhodných k odlévání modelů z materiálů s vysokým stupněm tavnosti (např. kovy).

Naplňte písek do pevného boxu určeného pro odlévání a dobře ho upěchujte. Otiskněte předmět a opatrně ho vyjměte. Nalijte tekutý cín a počkejte do zchladnutí. Z formovacího písku je možné též vytvořit formu na prostorové sošky či figurky, cín se potom nalévá vytvořeným odlévacím kanálkem.

Naplňte pískem pevný box určený pro odlévání (box má dvě části, které se plní pískem zvlášť a poté se spojí s modelem uvnitř). Písek musí být pevně napěchován v celé formě. Model sošky z části zatlačte naležato do písku. Poté naplňte písek do druhé části boxu pro pískové formování, upěchujte a umístěte na vrchní stranu prvního boxu s vaším modelem. Oba boxy spojte pevně dohromady. Následně zatlačte tenkou kovovou trubku do písku směrem k modelu a pak ji opatrně vyjměte.

Tímto způsobem vytvoříte malý kanálek, který bude při odlévání sloužit jako drenážní dráha pro váš licí materiál. Oddělte části formy od sebe a vyjměte model. Upravte drenážní kanálek. Formu opět pevně spojte. Nyní můžete nalít váš tekutý materiál.

Písek pro cínové formy je tepelně odolný až do 1200 °C, takže v těchto formách můžete rovněž vytvářet odlitky předmětů ze stříbra (teplota tání 960 °C) a zlata (teplota tání 1 060 °C).

    Menu
    --