Domů Zboží Od dobrá trefa

hnědý vak s perletí a sovou

Cena není dostupná
za 1 ks
Zboží není možné zakoupit
Zboží je vyprodáno. Můžete zkusit kontaktovat prodejce: Odeslat dotaz na zboží
Platba předem
Optimální doprava dle prodejce200 Kč
Možnosti platby
Platba bankovním převodemPlatba bankovním převodem
Platební kartyPlatební karty
Platební tlačítkoPlatební tlačítko

Další zboží od dobrá trefa

Katalogové č.: 12750685
Zobrazení: 163x
Vloženo: 17.9.2021
Počet srdcí: 57x
Oznámit porušení pravidel u tohoto zboží.
Důležitá informace: Do 30. dubna sleva 15 % na všechny vaky!

Pohodlný unisex vak s krásnými perleťovými knoflíky a přívěskem sovy. Do přírody i do města.

Pevný vak má pro vaše pohodlí:
- podšívku;
- v podšívce 1 kapsu na zip;
- poutko na zavěšení;
- dostatečnou velikost 44 x 35 cm, vejde se mj. láhev o objemu 1,5 litru;
- silné měkké bavlněné šňůry, které neškrtí;
- na ozdobu: našité tři velké perleťové knoflíky o průměru 3 cm;
- a ještě na ozdobu: přívěsek sova (viz fotky), ten jsem zrecyklovala z náhrdelníku, který jsem dostala jako dárek, ale nikdy nenosila; sova je kovová, 5 x 2 cm, zavěšená na kůžičce; dá se sundat a nosit samostatně.

Přidaná hodnota:
- zero waste: je pro mne přirozené šetřit přírodu, proto pro malé díly spotřebovávám odstřižky z minulých šití;
- slow fashion: nepodléhám výstřelkům, vždy mi jde o to, aby byl výrobek dlouhodobě užitečný, takže dbám na kvalitu provedení;
- pozitivní energie: jde mi o to, aby každý můj výrobek měl duši; nevyrobím nic, co bych sama nenosila, zač bych se styděla; tvořím s radostí a láskou a myslím na to, abych dobrou energii předala i zákazníkovi;
- recykluji: nevím, zda je správné říkat recyklace, nebo upcyklace :-); každopádně, pokud použiju pro výrobu nějakou takovou věc, třeba mosaznou nábojnici či krajku po babičce, vždy to u výrobku uvádím; recyklovanou věc vždy vyčistím fyzicky i energeticky podle odborných rad Mirky Šmídové, za což jí velmi děkuji.

Ušila jsem z bavlněného dyftýnu a bavlněného plátna. Kombinace barev: hnědá, černá, tmavě zelená. Pásek pod knoflíky je z béžového kepru a proužku maskáčoviny, dozdobený 3 velkými perleťovými knoflíky. Podšívka je ze šedého plátna, vnitřní kapsa se zapíná na oranžový zip 17 cm široký. Černé bavlněné šňůry jsou měkké a silné, aby se nezařezávaly; nastavte si je dle potřeby.

Ušila jsem poctivě, každý šev je alespoň třikrát prošitý různými druhy stehů, v místě vložení poutek na šňůry prošito šestkrát.

Údržba: Běžný prach očistit lepicím válečkem. Špínu otřít bodově vlhkým hadříkem. Aby se perleťové knoflíky nepoškodily, doporučuji opatrně přemáchnout v ruce, ne v pračce, neždímejte, vodu vymačkejte a sušte v rovině, žehlete přes plátýnko na dva puntíky. Pokud se rozhodnete zariskovat a prát v pračce, tak na 30 stupňů v pracím sáčku na šetrný program s nízkými otáčkami. Nesušit v sušičce.

 Další vaky najdete tady.

 

Pár slov o dyftýnu: Dyftýn je velmi pevná bavlněná látka s vlasem, vzhledem připomíná samet či semiš. Látka je paměťová, to znamená, že plně neodolává tlaku (i když daleko více než samet). Pokud dyftýn žehlíte a podložíte odstřižek jiné látky, otlačí se tato nerovnost i do dyftýnu. Otlaky vznikají i při praní a následném ždímání. Této zajímavé vlastnosti se využívá pro dosažení shabby chic vzhledu. Pro svou nezdolnost a výjimečný vzhled je dyftýn oblíbený jak pro šití vrchních oděvů, tak pro šití divadelních dekorací; v divadlech se používá už 100 let. Dyftýn lze zdobit našíváním různých aplikací, textilními barvami a fixy či odbarvovat chlorem.

Vytvořila jsem pro blog klubu 100x jinak na téma Ovoce v čokoládě.

Menu
--