Domů Zboží Od Tradiční venkov

"Jako kůra břízy-I." - ruč.tkan.koberec z ovčí vln

3 330 Kčza 1 ks
Zboží není možné zakoupit
Zboží je vyprodáno. Můžete zkusit kontaktovat prodejce: Odeslat dotaz na zboží
Platba předem
Optimální doprava dle prodejce300 Kč
Možnosti platby
Platba bankovním převodemPlatba bankovním převodem

Další zboží od Tradiční venkov

Katalogové č.: 13116973
Zobrazení: 80x
Vloženo: 1.2.2022
Počet srdcí: 13x
Oznámit porušení pravidel u tohoto zboží.

Ručně tkaný koberec s příběhem ze 100% ovčí a ručně předené vlny.

Za tímto koberce se skrývá mnoho hodin ruční práce od ručního třídění rouna při stříhání pro zpracování v malé české manufaktuře a vyprání a vyčesání rouna z ovečky, po následné ruční spředení příze a ruční tkaní na tkalcovském stavu.

Použité barvy jsou přírodní bílá (rozuměj nažloutlá jako máslo) s místy lehounkou příměsí světle šedé a přírodní hnědá s kapkou přírodní opravdu bílé, skoro jako sníh. Vlna je pouze od českých oveček a základní režně bílá je lokální, z mého okolí. Ta režně bílá je vlna českých kříženek, kdy plemeno již nejde zcela určit. Má v sobě předky valašky, oxforu downu i romanovek a je mi velmi milá, protože jsem ji zachránila před zničením ve spalovně!!! Spousta chovatelů ovcí totiž neví, co má s vlnou dělat, prý ji nikdo nechce!!! Ale takřka každá vlny má své specifické použítí a věřte, že koberec z ní je úžasný, jako když chodíte po obláčku a neskutečně hřeje!! A navíc je velmi bytelný.

Tento koberec je tkán ručně kelimem, osnova je bavlna přírodní bílé barvy, útek je již výše zmíněná ovčí vlna několika plemen z lokálních zdrojů, kterou jsem sama připravila pro zpracování v malé české manufaktuře. Na vsadky jsem použila hnědou s bílou, ty jsem ručně zpracovala od rouna z ovečky, vyprala a spředla do strukturované silné dvojnitky. Koberec je na obou stranách je zakončen  kroucenými bavlněnými třásněmi. Barvami, vzorem i použitým materiálem je vhodný jak do stylové roubenky, tak do domu či bytu v severském nebo jiném stylu a přirozeně zútulní každý domov.

Při dobrém zacházení tento výrobek vydrží velmi dlouhou dobu. Vlněné výrobky byly ceněné tak, že se předávaly jako dědictví dalším generacím. Tento výrobek je zcela v souladu s přírodou a splňuje znaky tzv. "Pomalé módy, a udržitelnosti" v oblasti bytového textilu a ještě je i bezodpadový, protože po skončení jeho životnosti může být zcela zkompostován. Vlna je totiž zcela rozložitelná a je výborným hnojivem (rozloží se i bavlna, které je tam jen trošku). 

Materiál: 100% ovčí vlna, ručně předená.

Rozměr : šíře je 65 cm, délka vč. třásní je 138 cm, třásně jsou dlouhé                   po 10-ti cm, délka bez třásní je 118 cm.  

Váha     : 986 gramů

Koberec je nutné prát  do 30°C (v ruce nebo v pračce na speciální program pro vlnu a bez ždímání), nechat vykapat a rozložené sušit. Vhodný prací prostředek je mýdlový nebo speciální pro vlnu a bez aviváže. Návod na údržbu je vždy přiložen k výrobku.

Výrobek je mým originálem v návrhu i ve zpracování.

POZOR!! Tento koberec již má své dvojče, které je téměř totožné rozměrem, ale vzor je mírně obměněn co do hustoty a rozvržení v ploše. 

Menu
--