Domů Zboží Od LEN M.

KA_LEN_DIAR 2018 (Diář pro rok 2018) / no. 117

Cena není dostupná
za 1 ks
Zboží není možné zakoupit
Zboží je vyprodáno. Můžete zkusit kontaktovat prodejce: Odeslat dotaz na zboží
Platba předem
Optimální doprava dle prodejce250 Kč
Možnosti platby
Platba bankovním převodemPlatba bankovním převodem
PayPalPayPal
Platební kartyPlatební karty

Další zboží od LEN M.

Katalogové č.: 8930764
Zobrazení: 51x
Vloženo: 17.10.2017
Počet srdcí: 0
Oznámit porušení pravidel u tohoto zboží.

Diář 2018

-

ORIGINÁLNÍ DIÁŘ PRO ROK 2018

recykl - desky vyrobené z kanystrů, tištěno na 100% recyklovaný papír

ruční výroba

každý kus je originál

obsah se zaměřením na neziskový sektor, ekologii, sociologii, geografii a historii

příští rok možnost dokoupit pouze NÁPLŇ

-

KA_LEN_DIAR - obchod - způsob dopravy

-

KA_LEN_DIAR - diář

DESKY: použité kanystry / víčka od barev - vyrábí chráněná dílna Salet

VYMĚNITELNÝ VNITŘEK: recykl papír 70g, pizza kartón, tetrapak (kapsa), knihy časopisy, prosvětlovací folie atd. - vše původně určeno na vyhození

FORMÁT LISTŮ: 105x148mm

HMOTNOST: 220g

-

Diář popis

KA_LEN_DIÁŘE, týdenní diáře, vznikají již 11. rokem. Jsou ručně vyráběné a každý kus je originál.

Naším cílem je v co největší míře znovu využívat a přetvářet materiály vyrobené za jiným účelem, které již dosloužily a jsou určeny k likvidaci. Přímou recyklací prodlužujeme jejich životnost a snažíme se tak nepodporovat spotřebu dalších přírodních surovin, ale vystačit si s tím, co již je.

Desky nám po dlouhá léta vyráběla chráněná dílna Salet o.s. (www.salet.cz), zaměřená na integraci lidí se zdravotním a duševním onemocněním, která v současné době provoz knihařské dílny nahradila provozem výtvarné a rukodělné dílny. Desky proto nyní vyrábíme v dílně Becalel (sociální podnik).

Diáře jsou vyrobeny z materiálu původně určeného na vyhození: z plastových kanystrů od všeho možného (mycích prostředků, olejů, aviváží, kapalin do ostřikovačů, atd.) nebo z plastových víček od barev či starých prosvětlovacích fólií. I obsah diáře (ručně vkládané stránky: papírové obaly od potravin, staré časopisy, tetrapak, špatně vytištěné reklamní bannery aj.) jsou taktéž materiály, které by původně skončily v popelnici. Diáře tiskneme v tiskárně KARMÁŠEK s.r.o. na recyklovaný papír, vyhovující přísným ekologickým normám a to ve třech formátech: A6 (i v němčině a angličtině), čtverec 15 x 15 cm a verze LIGHT a ULTRA (A6, odlehčená verze do kapsy).

-

diář 2018 - obsah

Ústředním tématem diářů jsou již tradičně zvířata, která Vás budou doprovázet každý týden, po celý rok. Letošní výběr padl opět na další druhy ohrožených zvířat z Červené knihy (IUCN Red List Unit). Jedná se převážně o druhy, které čelí extrémně vysokému riziku vyhynutí v blízké budoucnosti (Critically Endangered).

Kromě standardních informací (státní svátky, úplňky a novy, znamení horoskopu, zatmění měsíce/slunce, měsíční plánovací kalendář, tabulka na rozvrh hodin a fl exibilní kalendář) se v KA_LEN_DIÁŘI dozvíte i užitečné informace se zaměřením na neziskový sektor, ekologii, lidská práva, geografi i a historii.

V ,,Malém rozumu do kapsy" najdete základní instrukce jak poskytnout první pomoc, kapitolu Základy přežití, seznam kosmetiky netestované na zvířatech, seznam ,,nebezpečných" Éček, kapitolu Pozor Agrofert, seznam vegetariánských/veganských restaurací (včetně adresy a telefonu) v Praze, Plzni, Brně a Ostravě, kapitolu Kdy se co sází a sklízí v ČR, co dělat při napadení z nenávisti, kdo jsou naši ministři zvolení ve volbách v roce 2013, rozložení křesel v Poslanecké sněmovně, podíl žen a mužů v české politice, nejčastěji hledané převody jednotek, co je to větší než malé množství, kde jednoduše seženete recyklovaný papír, návod na jogínský Pozdrav slunci nebo japonskou skládanku (origami), tipy do DIY domácnosti, jak správně třídit odpad a něco málo ze zeměpisu (včetně map). Nechybí ani tabulka, do které si můžete pohodlně opsat jízdní řád MHD, rozvrh hodin, kapitola s paní Vajíčkovou a blok.

KA_LEN_DIAR Vám přeje, aby většina z 525 600 minut v roce 2018 byla OK.

-

Menu
--