Domů Zboží Od Arthela

Kámen Inků - chryzokol, lastura, perly

Cena není dostupná
za 1 ks
Zboží není možné zakoupit
Zboží je vyprodáno. Můžete zkusit kontaktovat prodejce: Odeslat dotaz na zboží
Platba předem
Optimální doprava dle prodejce260 Kč
Možnosti platby
Platba bankovním převodemPlatba bankovním převodem
PayPalPayPal
Platební kartyPlatební karty
Platební tlačítkoPlatební tlačítko

Další zboží od Arthela

Katalogové č.: 12549726
Zobrazení: 195x
Vloženo: 8.6.2021
Počet srdcí: 27x
Oznámit porušení pravidel u tohoto zboží.

Výrazný šperk s přírodním surovým chryzokolem, lasturou a říčními perličkami. Šperk je vytvořen metodou měkkého pájení z bezolovnatého cínu s příměsí stříbra a z pocínovaného měděného drátu. Rozměry má 5x6 cm, zavěšen je na černé kůži o délce 50 cm, návlekový materiál i jeho délku je možné změnit podle vašeho přání. Dodávám v dárkové krabičce.

Šperk je patinován, leštěn a ošetřen antioxidačním prostředkem. Po delším užívání ho doporučuji očistit, například omýt odmašťovacím prostředkem (jar), a oživit antioxidačním nebo v kuchyni běžně dostupným olejíčkem.

Dočetla jsem se: Název chryzokolu je odvozen z řeckých slov "chrasos"(zlato) a "kolla" (lep). Obvykle se vyskytuje s malachitem a azuritem. Kvalitní celistvé kusy se staly vyhledávaným drahým kamenem. Pro svoji výraznou barvu a snadnou zpracovatelnost byl oblíbeným u některých starověkých amerických kultur. Známý je například ze zlatých inckých šperků, kde byl chryzokol osazován spolu s tyrkysem.
Chryzokol přestavuje skvělého pomocníka při meditacích, přináší klid a vyrovnanost. Chrání před negativními energiemi a upevňuje mezilidské vztahy. Často ho nosí lidé, kteří trpí různými fobiemi. 

Znamení zvěrokruhu: Býk, Váhy, Vodnář, Střelec

Menu
--