Domů Zboží Od leny-ka

Leoš, Ondráš, Radeg - tričko z Beskyd - TR - XL

Cena není dostupná
za 1 ks
Zboží není možné zakoupit
Zboží je vyprodáno. Můžete zkusit kontaktovat prodejce: Odeslat dotaz na zboží
Prodejce běžně nezasílá toto zboží do zahraničí. V případě zájmu však prodejce můžete kontaktovat pomocí Fler Pošty
Možnosti platby
Údaje nejsou k dispozici. Kontaktujte prodávajícího.

Další zboží od leny-ka

Katalogové č.: 2815729
Zobrazení: 124x
Vloženo: 20.6.2012
Počet srdcí: 12x
Oznámit porušení pravidel u tohoto zboží.
Důležitá informace: Narodilo se nám miminko. Momentálně je obchod uzavřen. Děkuji a přeji krásné dny.

Tričko pro pány a mladíky.

Dostupné:

0x S přes prsa 94 cm, délka 66 cm

0x M přes prsa 106 cm, délka 71 cm

0x L přes prsa 110 cm, délka 72 cm

1x XL přes prsa 114 cm, délka 73 cm

0x XXL přes prsa 122 cm, délka 75 cm

 

Tričko bez rukávu, barva může být mírně zkreslená vašim monitorem, kvalitní 200 g/m2, výstřih O, 100% bavlna.

Potisk vytvořen flex fólií. Možné prát na max. 40 st., naruby, nesmí se žehlit přes motiv.

Tričko pro návštěvníka nebo fandu z Beskyd. Beskyd jsou pohoří na východní Moravě a ve Slezsku. Tričko s motivem "Nejlepší společnost" zobrazuje významné postavy okolo jednoho stolu v přátelském rozpoložení - u stolu s žejdlíky piva sedí postavy, které si spojujeme s tímto regionem Beskydy - Leoš Janáček (hudební skladatel), Ondráš z Janovic (zbojník) a Radegast (slovanský pohanský bůh). Samozřejmě region Beskydy je spojen také s dalším jmény, známými i ve světě.

A kde se s těmito jmény můžete setkat? - vybírám jen hlavní místa, památky jsou téměř  na každém kroku :). Za Radegastem se vydejte na Pustevny, tady na trase po hřebeni k vrcholu Radhošť stojí socha (dnes kopie originálu) boha Radegasta a hned v bufetu si můžete dát i po něm pojmenované pivo. Originál sochy Albína Poláška můžete vidět ve Frenštátě p. R. Pivovar, který přijal do svého názvu jméno Radegasta, najdete v Nošovicích. Můžete zajít také na prohlídku nebo do restaurace nebo na výbornou akci zdarma - Radegastův Den v září.

Za Ondrášem se vydejte do obce Janovice na frýdeckomístecku. Tady se narodil. Ač zde není již dochován dům, kde se narodil, můžete se krásně projet na kole pod horami. Můžete zajít na Lysou horu a cestou (půjdete-li z Malenovic) si prohlédnout Ondrášovy skály a hlavně pak na Lukšinci, dnes přírodní památku, Ondrášovy díry. Ondráš byl zabit v obci Sviadnov, ona hospoda už dnes také nestojí, ale zato je tu jiná a pěkná :). No a cestou zajeďte do Frýdku-Místku, na zámek, ten je s Ondrášem také spjat. V roce 2009 vyšla nová kniha pátrající po Ondrášovi. No a na obrazech místních umělců najdete Ondráše např. v muzeu ve Velkých Karlovicích.

A Leoše Janáčka? Hledejte hlavně v obci Hukvaldy, kde je  památkník. Leoš Janáček se v Hukvaldech narodil. Každorožně se zde koná od června Mezinárodní hudební festival Leoše Janáčka. Projít se můžete po místech, kudy pan Janáček chodil a kde se inspiroval. Po stezce se dostanete i do rekonstruovaného Šmířákova mlýna v Kozlovicích, kde mají židli, na které Janáček sedával při návštěvě.

Na fotografii v pozadí (autorská fotografie) - Pustevny - jedno z nejznámějších horských středisek Beskyd. Známé hlavně pro významné stavby postavené dle architekta Dušana Jurkoviče. Místo je dostupné lanovkou, pěšky, na kole, na běžkách, autem, i s kočárkem. Hřebenem Vás provede Naučná stezka Radegast. Pustevny jsou často výchozím bodem pro výstup na Radhošť nebo naopak na Čertův mlýn. Známé jsou také jako Lyžařské středisko se sjezdovkami pro všechny - jedno z největších středisek v Beskydech.

********************************************

K tričku nebo zvlášť si můžete koupit také placku.

Grafické návrhy jsou z mé vlastní hlavy, proto prosím nenechavé: RESPEKTUJTE AUTORSTVÍ A MOU PRÁCI!

Menu
--