Domů Zboží Od Mazu mazlíci

Lněný pytlík malý

75 Kčza 1 ks
Zboží není možné zakoupit
Zboží je vyprodáno. Můžete zkusit kontaktovat prodejce: Odeslat dotaz na zboží
Prodejce běžně nezasílá toto zboží do zahraničí. V případě zájmu však prodejce můžete kontaktovat pomocí Fler Pošty
Možnosti platby
Platba bankovním převodemPlatba bankovním převodem

Další zboží od Mazu mazlíci

Katalogové č.: 11483009
Zobrazení: 300x
Vloženo: 11.5.2020
Počet srdcí: 23x
Oznámit porušení pravidel u tohoto zboží.

Lněný pytlík ušitý z českého hustě tkaného lnu bez úprav vhodný na uskladnění potravin. Rozměr 23x27 cm. Vejde se do něj až 10 rohlíků :-)

     Len jako květinu mám ráda snad odjakživa, krásné drobné modré kvítky a hustý porost jemně se vlnící ve větru. Nu kdo z nás by nemiloval pohádku O Krtečkovi, jak ke kalhotkám přišel :-)

     Tím to ale nekončí, věděli jste například o malé náročnosti lnu na příjem vody či to, že jej je třeba minimálně ošetřovat pesticidy i herbicidy, protože na polích vytváří opravdu hustý porost? Jeho květy jsou navíc medonosné - to znamená, že jsou dobrým zdrojem pylu pro včely.  Jedinou nevýhodou je, že se bohužel přádelní len přestal po staletích v České republice pěstovat a tak se u nás setkáme pouze v malé míře pěstovaným lnem pro semeno. Došlo tak k zániku téměř všech přádelen lnu, jedna z mála posledních je Linmaster v Šumperku, od které odebíráme i krásnou pevnou lněnou metráž na naše pytlíky a utěrky. 

         A proč lněné pytlíky a ne bavlněné? Víte že do lněných obvazů se balily mumie ve starém Egyptě a ty vydržely až dodnes? Mimo trvanlivost a dobrou odolnost mechanické zátěži je u lněné metráže patrná i výrazná schopnost odvádět vodu, tedy i savost. Při uchovávání potravin se uplatňují i výrazné antimikrobiální vlastnosti tkaniny, zabraňující různým procesům, které mají za následek zkažení potravin. Nu a co se týče vzhledu, lněné vlákno dodává metráži krásnou strukturu a barvu. Ale to jsou vše zkušenosti a dojmy předávané po léta, můj subjektivní dojem po rozbalení balíku se lněným plátnem je, že na omak není snad nic příjemnějšího a vůně? Díky tomu, že náš len je bez úprav, se po rozbalení začala linout vůně, jako když si lehnete do čerstvé kopy sena v létě na louce. Za nás Mazuzáky-prostě milujeme len.

    Menu
    --