Domů Zboží Od Atelier mezi kopci

Lžička od víly z ořechového stromu

Cena není dostupná
za 1 ks
Zboží není možné zakoupit
Zboží je vyprodáno. Můžete zkusit kontaktovat prodejce: Odeslat dotaz na zboží
Platba předem
Optimální doprava dle prodejce150 Kč
Možnosti platby
Platba bankovním převodemPlatba bankovním převodem
Platební kartyPlatební karty
Platební tlačítkoPlatební tlačítko

Další zboží od Atelier mezi kopci

Katalogové č.: 11948801
Zobrazení: 44x
Vloženo: 13.11.2020
Počet srdcí: 14x
Oznámit porušení pravidel u tohoto zboží.

Vhodná pro všechny, kdo nemají rádi nerezové, popřípadě plastové lžíce. Ideální pro rytíře i rytířky, loupežníky, víly, princezny, poutníky, skřítky, elfi i hobiti, bludičky i hejkaly... . Prostě pro všechny, kdo mají rádi přírodní věci a dřevěnou lžíci preferují.

Lžička je ošetřena Bio olejem na dřevo pro styk s potravinami. Dřevo má pěknou kresbu a žíhání. 

Lžička je určená na koření, sůl, cukr, k ochutnávání pokrmů při vaření, při dietě, nebo jako ozdoba Váší kuchyně na běžné jídlo, atd... .

Takže lžička: je vyrobena ručně z ořechového dřeva. Strom, z kterého je lžíce vyřezána, rostl na Českomoravské vrchovině poblíž cesty za Bystřicí nad Pernštejnem. Stáří ořechu bylo cca 65 let a kácel ho jeho majitel.

Postup výroby:Lžička je ručně vyřezána, dále opracována nožem, dláty a poté vybroušena (zase ručně) do požadovaného tvaru.

Každá lžička je jedinečná, nechci dělat stejné, ty si můžete zakoupit v různých obchodech.Snažím se do nich originalitu nějak vtisknout, třeba zakřivením, hloubkou, sklonem... .

Něco o ořešáku:

původ ořešáku hledejme v Iránu a Číně. Ořešák nám pomáhá dostat se v naší cestě dál, zbavit se věcí z minulosti a připravit se na nové změny v životě. V dávných dobách se tento strom používal k proroctví a věštbám. V Kelachu v Iráku se podařilo nalézt dřevěné tabulky popsané nápisy a zhotovené ze dřeva ořešáku. Ořechové listy, plody i kořeny se používaly jako barvivo. Plody od pradávna působí na náš mozek, stres a duševní klid a rovnováhu. Ořech je spojován s plodností, učí nás samostatnosti a vytrvalosti. Náleží planetě Jupiter. 

VYROBENO V NEKUŘÁCKÉM PROSTŘEDÍ A S ÚCTOU KE DŘEVU.

Rozměry lžičky cca: délka - 13,8 cm

                              průměr lžíce - 4,3 x 3,5 cm (to co dáváte do pusky)

                              

Menu
--