Domů Zboží Od Josef Viktor

MALÝ VELKÝ ZÁZRAK náhrdelník se sítí a rybami

Cena není dostupná
za 1 ks
Zboží není možné zakoupit
Zboží je vyprodáno. Můžete zkusit kontaktovat prodejce: Odeslat dotaz na zboží
Platba předem
Optimální doprava dle prodejce65 Kč
Možnosti platby
Údaje nejsou k dispozici. Kontaktujte prodávajícího.

Další zboží od Josef Viktor

Katalogové č.: 4347211
Zobrazení: 1063x
Vloženo: 7.10.2013
Počet srdcí: 190x
Oznámit porušení pravidel u tohoto zboží.

Tento nezvyklý náhrdelník tvořený síťkou s dřevěnými rybkami symbolizuje příběh z 5. kapitoly Lukášova evangelia.. Ježíš zde vyzývá své učedníky v poledne odpočívající po neúspěšném ranním lovu na mělčině Genezaretského jezera: ,,Zajeďte na hlubinu!" Na jeho slovo tak učiní a ,,zahrnou velké množství ryb, až se jim sítě trhají" a všechny nad tím lovem pojme ,,úžas".

SLEDUJTE, PROSÍM, DODACÍ LHŮTY!

Nositelka náhrdelníku se svým úlovkem v síti kolem krku tak může ze svého bohatství rozdávat rybky druhým - podle vlastního úvážení samozřejmě. Bude záležet jenom na ní, kolik rybek a jaké si do síťky k dané příležitosti vloží, kolik jich komu dá a kolik jich bude mít s sebou v zásobě. Při koupi obdrží ode mne 21 kusů celkem sedmi druhů dřev a tvarů - může si ovšem objednat i víc. Bude na ní, zda na rybky napíše své jméno, telefon, biblický odkaz nebo vůbec nic. Smyslem nošení tohoto šperku je předávat úžas!

Kromě souznění s tématem meziklubové soutěže na Fler.cz nese tento výrobek v sobě ještě další významy:

Je ukázkou jedné z prastarých dřevosoustružnických technik, užívaných k výrobě hraček, v Německu známé jako "ráfkové soustružení". (Na fotkách najdete v pozadí k tomuto účelu vysoustružené kruhy s patřičnými profily, z nichž se výsledné drobnosti odsekávají, případně odřezávají.). Ve své době, kdy neexistovaly všelijaké automaty a počítačem řízené laserové řezačky, představovala skutečný úžas nad možnostmi ,,sériové" výroby. Znal jsem tuto techniku a dosud ji nevyzkoušel, ale musím říci, že jsem při řezání jednotlivých dílků zažíval úplné dojetí.

Při hledání návodu na síťování jsem dále ke svému překvapení zjistil, že Vysočina, kde mám chalupu a dílnu, je též tradiční oblastí síťování a vznikla zde známá taška ,,síťovka".

V neposlední řadě může užaslý pohled na pestrý dřevěný ,,úlovek" kompenzovat potřebu tyto krásné němé tvory pojídat. V oceánech už jich mnoho nezbývá.

Tento výrobek vznikl v rámci meziklubového klání MaŘeNa na téma NOVÝ SVĚT: "Svět mořských hlubin" a reprezentuje klub MaŘeNa má ráda DŘEVO, PŘÍRODNINY a KŮŽI.

Zastavte se v našem soutěžním hlasovacím blogu:

Finálový blog 3. kola 2013

Materiál: dubové, lipové, olivové, ořechové, olšové, smrkové a třešňové dřevo, bavlněný provázek voskovaný, bavlněná příze.

Povrchová úprava: vodovzdorný olej německé provenience testovaný pro hračky a styk s potravinami (certifikát při dodání).

Rozměry: otvor sítě cca 15 cm; délka náhrdelníku - vnitřní obvod cca 70 cm, vnější 80 cm, lze zkrátit; rybky cca 3,5 x 2,5 x 0,4 cm.

Pozn.: Náhrdelník vznikal s ohledem na termín soutěže v jistém chvatu a na fotografiích chybí ještě malá ,,síťovka" na náhradní rybičky, která bude součástí dodávky.

Rybek je dost, po domluvě lze přizpůsobit velikost i barvu sítě na přání, v případě další kusů, zašlu kontrolní foto.

Menu
--