Domů Zboží Od Meduška - medové dárky

Med a dračí ovoce 250g

Cena není dostupná
za 1 ks
Zboží není možné zakoupit
Zboží je vyprodáno. Můžete zkusit kontaktovat prodejce: Odeslat dotaz na zboží
Platba předem
Zásilkovna80 Kč
Dobírka
Zásilkovna291 Kč
Možnosti platby
DobírkaDobírka

Další zboží od Meduška - medové dárky

Katalogové č.: 11321533
Zobrazení: 1979x
Vloženo: 17.3.2020
Počet srdcí: 82x
Oznámit porušení pravidel u tohoto zboží.

Nádherný, voňavý a velmi povedený druh medu...po smíchání mě velmi mile překvapila výsledná chuť a ještě více barva tohoto medu:-) Jde o opravdu zajímavou kombinaci, která se hodí k jakémukoliv pečivu, výtečný je na palačinky a lívance, k přislazování kaší a samozřejmě se dá jíst jen tak...prostě mlsat zdravě:-)

Název dračí ovoce (dragon fruit) získala pitahaya podle slupky, která se podobá dračí kůži. Jedná se o plod rostliny rodu Hylocereus z čeledi kaktusovitých, která ke svému růstu potřebuje velké množství slunce a vláhy. Pitahaya je  tropické ovoce, které se nejčastěji pěstuje v asijských a středoamerických či jihoamerických zemích. 

Dračí ovoce obsahuje velké množství vitamínů, mezi které patří vitamíny B, C, E, antioxidanty, železo, vápník a vláknina. 

Pitahaya červená s bílou dužninou, kterou jsem použila pro focení patří mezi nejznámější  druh dračího ovoce. Chuť dužniny není příliš výrazná, ale výborně se hodí na zdobení teplé i studené kuchyně pro svůj nádherný barevný kontrast. 

Pitahaya červená s červenou dužninou, která je použita v medu je chuťově výraznější a připomíná chuť melounu a kiwi. Tato dužina barví natolik, že pro focení jsem ji bez následků použít nemohla:-))

Obsah: 250g ( 95% pastovaný květový med, 5% dračí ovoce - Pitája )

Menu
--