Med květový pastový

Nektar z květů rostlin, přetvořený včelami na med. Květové medy brzy tuhnou a ztráci svoji tekutost. Někteří méně znalí říkají, že med cukernatí. Je to však pouze zarytá představa, že včelaři přidávají do medu cukr. Je to nesmysl. Med časem přestává být tekuty a začíná krystalizovat. Tvoří se v něm drobné krystalky. Jak brzy začne krystalizovat záleží na poměru glukózy a fruktózy v medu obsažené :-). Pro někoho možná složité, ale žáleží prostě, z kterých rostlin včelky sají nektar.

Takto zkystalizovaný med bývá moc tuhý a nedá se lehce použít. Někteří tento med ohřívají v mikrovlné troubě... bohužel na úkor kvality medu. Takto se to nedělá. Nejlépe je ho pomalu ohřát ve vodní lázni s teplotou do 50 °C.

Nebo si koupit náš med, který už neztuhne, jelkož je pastovaný. To znamená, že se postupným míchaním takového tuhnoucího medu vzniklé krystalky vzájemně omílají a zmenšují se. Následkem toho je med mírně tekutý, i když je tuhý. Dá se snadno požít, třeba na chléb s máslem...

Cenu dopravy upřesním po objednání zboží. V případě zájmu napište zprávu.

Kategorie:
Barvy:
 
Klíčová slova:
 
Materiál:
 
Techniky:
Sdílet:

Vložení komentáře: Pro přístup k této funkci se prosím přihlaste nebo se nejprve zaregistrujte.
4.66 €
doprava
Poštovné a balné: není k dispozici
Prodejce běžně nezasílá toto zboží do zahraničí. V případě zájmu však prodejce můžete kontaktovat pomocí Fler Pošty
Možnosti platby:
    20 ks | k odeslání do 2 týdnů * K odeslání: 3.6.2019 Dostupnost: do týdne Termín odeslání: do 5 dnů od dostupnosti (po-pá)
    * Platba převodem prodlužuje termín o dobu připsání úhrady na účet.
    Toto zboží prodejce nezasílá do zahraničí.
    Informace
    « »

    Aktivity
    Poslat dotaz na zboží

    Informace o zboží
    Prodejce: vcesik
    Katalogové č.: 8984653
    Počet zobrazení: 194x
    Vloženo: 1.11.2017
    Počet udělených: 35x
    Provozovatel jako správce osobních údajů zpracovává na tomto webu cookies potřebné pro fungování webových stránek a pro analytické účely. Více informací. Souhlasím