Domů Zboží Od LENKA BLAZA

Náhrdelník Pokovený chalcedon větší

Cena není dostupná
za 1 ks
Zboží není možné zakoupit
Zboží je vyprodáno. Můžete zkusit kontaktovat prodejce: Odeslat dotaz na zboží
Platba předem
Zásilkovna - na adresu390 Kč
Možnosti platby
Platba bankovním převodemPlatba bankovním převodem

Další zboží od LENKA BLAZA

Katalogové č.: 11308396
Zobrazení: 126x
Vloženo: 11.3.2020
Počet srdcí: 34x
Oznámit porušení pravidel u tohoto zboží.
Důležitá informace: ♥ Moje kniha Vše o cínovaných špercích si našla místo v univerzitní knihovně a bude provázet studenty nového oboru designu šperku na Univerzitě Tomáše Bati ve Zlíně. Je mi ctí být v tak skvělé společnosti!

Pokovený chalcedon neboli hadí achát metodou electroformingu - galvanoplastiky. Chalcedon se krásně třepytí, zejména na umělém světle.

Šperk vznikl v mé dílně složitým galvanickým pokovením ryzí mědí. Měď je pevná.

Electroforming je kouzelná magická technika, téměř alchymistický proces, umožňující pokovit předmět a dodat mu tak kovový vzhled, dlouhověkost a jedinečnost. 

Rozměr přívěsku s očkem 6,3 x 4,5 cm. Leštěno, povrchově ošetřeno speciálním neviditelným lakem proti oxidaci. Zavěšeno na černé kůži, délku upravím na přání, zapínání na karabinu z chirurgické oceli.

Na přání mohu zavěsit na měděný řetízek bez obsahu niklu, kůži nebo na tenkou hedvábnou stužku různých barev. Viz. doplňkové foto.

Chalcedon je považován za kámen dodávající sílu mezilidským vztahům, vnitřní energii, lásku a naději. Je to očistný kámen dobré vůle, harmonizuje tělo a podporuje duši, dodává sebedůvěru a ruší negativní energie. Ve starověku se z něj vyráběly poháry na pití a věřilo se, že ochraňují proti otravě.

Měď (chemická značka Cu latinsky Cuprum) je ušlechtilý kovový prvek načervenalé barvy, používaný člověkem již od starověku. V období Římské říše se měď těžila hlavně na Kypru, proto dostala název cyprium (kov Kypru), později se zkrátil k cuprum. Vyznačuje se velmi dobrou tepelnou a elektrickou vodivostí, dobře se mechanicky zpracovává a je odolný proti atmosférické korozi. Je základní součástí řady velmi důležitých slitin.

Měď je spojována s Venuší a odjakživa se považovala alchymicky za Venušin kov.

O léčebných vlastnostech mědi věděli již ve starověku. Aristoteles se prý ukládal k spánku vždy s měděnou koulí v ruce. Lékaři na dálném východě k prevenci zlomenin kostí používali červený měděný prášek, který zamíchali do mléka nebo do vody. V Indii mědí léčili nemoci kůže a očí. V Egyptě a Sýrii existuje zvyk dávat malým dětem měděný kroužek na nohu a ruku, dokud se jim neprořežou zoubky...

Bližší informace o ošetřování a péči o šperky najdete ZDE

© 2020 LENKA BLAŽKOVÁ. VŠECHNA PRÁVA VYHRAZENA.
OZNAČENÍ A LOGOTYP LENKA BLAZA ART ® JSOU REGISTROVANOU OCHRANNOU ZNÁMKOU U ÚŘADU PRŮMYSLOVÉHO VLASTNICTVÍ.

Menu
--