Domů Zboží Od Therése Carter

Náhrdelník slunovrat (tombak + gold filled)

Cena není dostupná
za 1 ks
Zboží není možné zakoupit
Zboží je vyprodáno. Můžete zkusit kontaktovat prodejce: Odeslat dotaz na zboží
Prodejce běžně nezasílá toto zboží do zahraničí. V případě zájmu však prodejce můžete kontaktovat pomocí Fler Pošty
Možnosti platby
Platba bankovním převodemPlatba bankovním převodem
Platební kartyPlatební karty
Platební tlačítkoPlatební tlačítko

Další zboží od Therése Carter

Katalogové č.: 13824487
Zobrazení: 177x
Vloženo: 27.1.2023
Počet srdcí: 16x
Oznámit porušení pravidel u tohoto zboží.
Důležitá informace: Náušnice srdíčka jsou do Velikonočního pondělí s 15% slevou! :)

Náhrdelník s autorským přívěskem slunce ze šperkařské mosazi (tombaku). 14K gold filled řetízek je dlouhý 46 cm.

Pro všechny, kteří se těší z prodlužujících se dnů...

Slunce většina kultur považovala za symbol života a znovuzrození. Staří Egypťané, Římané a Řekové uctívali slunce pro jeho životodárnou energii a bylo považováno za nejvyšší božstvo. Sluneční obrazce jsou symbolem vitality, odvahy a síly. 

.......................................................................................................................................

Šperky vyrábím ručně, každý je originál, proto nebudou úplně totožné jako na obrázku, nicméně rozdíl nebude velký. Děkuji za pochopení.

Doporučuji šperk nevystavovat vodě (nesprchovat se s ním) a potu (např. při sportu) a je dobré se vyhnout kosmetickým produktům jako je lak na vlasy či parfém, stejně tak chemickým úklidovým prostředkům. Pokud šperk nenosíme, je ideální jej uchovávat na suchém místě, v krabičce či šperkovnici.

Když mosaz stárne, pomalu ztrácí svůj lesk a získává originální patinu. Někomu se to líbí, někomu ne - pak není problém ji znovu vyleštit do původního stavu.  

Další informace o mosazi si přečtěte tady :)

  • Gold filled

Gold filled šperky jsou příjemné na nošení a jsou hypoalergenní. Vyrábějí se obalováním vrstev zlata okolo obecného kovu, zpravidla je to mosaz. Tento proces vytváří šperky, které neměni barvu, neolupují se a narozdíl od stříbra neoxidují. Vrstva zlata na takto vyrobených špercích je velmi silná, tudíž Vám při správné péči vydrží klidně celý život. Jsou hodnotnější a odolnější než pozlacené šperky (gold plated) - ty jsou pokovené velmi tenkou vrstvičkou zlata, která se poměrně rychle ošoupe.

Therése Carter používá 14 karátové gold filled komponenty, poznáte je podle vyraženého značení 1/20 14K. Šperky z pravého zlata jsou velmi drahé, gold filled je k nim myslím dobrou alternativou, protože je výrazně levnější, ale estetickými vlastnostmi se jim vyrovná. 

Hlavní inspirací tvorby Therése je umění starověkých kultur a nekonečně rozmanitá tvář přírody. Zdánlivě primitivní zpracování a dojem, jako kdybychom šperk právě našli na archeologickém nalezišti - to je to, co nás může napadnout, když uvidíme kousky od Therése Carter. 

© Therése Carter 2023

    Menu
    --