Domů Zboží Od UZuzky

Náramek slonovina, mosaz, otevírací, ruční práce

Cena není dostupná
za 1 ks
Zboží není možné zakoupit
Zboží je vyprodáno. Můžete zkusit kontaktovat prodejce: Odeslat dotaz na zboží
Prodejce běžně nezasílá toto zboží do zahraničí. V případě zájmu však prodejce můžete kontaktovat pomocí Fler Pošty
Možnosti platby
Údaje nejsou k dispozici. Kontaktujte prodávajícího.

Další zboží od UZuzky

Katalogové č.: 11128386
Zobrazení: 251x
Vloženo: 23.12.2019
Počet srdcí: 4x
Oznámit porušení pravidel u tohoto zboží.
Důležitá informace: Prodej pouze v ČR, možno i na Slovensko, poštovné se odvíjí od hmotnosti a typu zásilky.

Představuji vám starý ručně vyráběný náramek z rohoviny (slonoviny) a mosazi, který je dozdoben mosaznými tepanými lemy a panty. Otevírá se mosazným pantem a zajišťuje mosazným kolíkem ve funkci pojistky.

Vše je ve výborném stavu a funkční. Jedná se o orignál a ruční práci se vším všudy. Vnitřní průměr kruhu je 6,1 cm, vnější je 8,3 cm. Šířka je 2,6 cm.

Náramek pochází zřejmě z Afriky a k nám se dostal buď s turistou, nebo se Zahraničním obchodem, který v dobách socialismu lidem vozil překrásné šperky a bižuterii z Indie, Afriky a Egypta. A k úžasu těch, co za takové kousky vysypali hromadu peněz na své zahraniční dovolené, v ČR se prodávaly výrazně levněji. Asi to bylo odškodnění za to, že tehdy do takových zemí cestovat jen tak někdo nemohl.

Tento náramek je ve výborném stavu, krásný šperk i zajímavý sbírkový kus, vhodný jako dárek. Místy začernání kovového materiálu dodává starobylý šmrnc a odštípnutí rohoviny z výroby je maskováno, takže je vidět až při zkoumání náramku. Nicméně tak se tehdy tyto šperky vyráběly, je to důkaz originální ruční práce a pravosti šperku.

Náramek může být sbírkový kus, ozdoba interiéru, hodí se i jako dárek a hodí se k nošení jako šperk, neboť doba znovu přeje tomuto stylu. A lichotí každému věku, stylu boho, který nyní letí, stylu pohodlných oděvů, které máme tak rádi. Rohoviny, želvoviny, kosti a podobných materiálů se člověk i rád dotýká - možná ten dotek léčí, možná uklidňuje.

Výborný vintage stav, lidová tvorba, orientální styl, materiál, který už nově neseženeme, nápaditý design, rarita a originální kousek, cídí se flanelovým hadříkem. Kost, rohovina, slonovina, to jsou materiály, které přežijí věky a pořád budou jako nové.

Použitý kov je mosaz, dá se cíděním vyčistit tak, že bude zářit jako zlato, ale může zůstat i patina, ta šperku také dává vyniknout. Nyní se leskne jako zlato, starozlato. Mosaz je kov, který se používal v kuchyních jako hmoždíře, je to kov považovaný za přátelský lidskému organismu. 

Toto zboží nemusí být ručně vyráběno prodejcem.
Vyrobeno: 1950 - 1959
Menu
--