Domů Zboží Od Alba Sorcha

"Nostalgie" Nro.7/2022 Smetanový tylový šátek

Cena není dostupná
za 1 ks
Zboží není možné zakoupit
Zboží je vyprodáno. Můžete zkusit kontaktovat prodejce: Odeslat dotaz na zboží
Prodejce běžně nezasílá toto zboží do zahraničí. V případě zájmu však prodejce můžete kontaktovat pomocí Fler Pošty
Možnosti platby
Platba bankovním převodemPlatba bankovním převodem

Další zboží od Alba Sorcha

Katalogové č.: 13165115
Zobrazení: 188x
Vloženo: 19.2.2022
Počet srdcí: 15x
Oznámit porušení pravidel u tohoto zboží.
Důležitá informace: Balíčky posílám jednou týdně vždy ve čtvrtek nebo pátek a pouze až po zaplacení. Děkuji za pochopení V průběhu května vystavím novou kolekci šátků a plédů pro rok 2024

Začalo to nevinně sbíráním starého dobového oblečení, kde mě uchvátily staré krajky....překulil se nějaký rok a já párám odložené krajkové  oblečení a  krajkám dávám nový dech. A protože jsem nenapravitelný romantik, moje šátky jsou šité v duchu nostalgie a třeba i shabby chic, i když je nearada někam škatulkuju.

Šátky šiju jako šperk pro slavnostní chvíle anebo jen tak pro potěchu z takových materiálů, které jsou jemné, poddajné a neškrábou - některé krajky jsou nepříjemné ( většinou polyesterové). Já záměrně vybírám krajky z polyamidu, který je opravdu jemný a i když jsou šátky celokrajkové, můžete je bez obav "zmuchlat" na krk a deně nosit. 

Tak tedy 

Tento dlouhý krajkový šátek smetanové barvy je ušitý  z květinového tylu, který jsem nakoupila v roli v Německu za výprodejovou cenu, protože má kazy, které se naštěstí dají dobře prostříhat. Až později jsem se dozvěděla, že tento tyl pochází z Číny. Řasený lem má ušitý z italské krajky s motivem květin. Do středu malých květinek jsem našila drobné perličky stejné barvy. 

Typickým znakem mých šátků a mým autorský podpisem je začištění  rubových švů. Šátek nemá viditelné klasické overlockové švy ( ty úplně nesnáším na tak jemných tkaninách). Je ušitý tak, že i z rubu vypadá elegantně a upraveně a  guiltovací švy tak neruší celkový vzhled, když se šátek na krku přetočí na rubovou stranu. V tomto případě je lemovací krajka našitá z rubu i z lícu šátku a švy tak nejsou vůbec vidět. 

Krajky přišívám na šátky ve většině  případů ručně. Je to sice velmi pracné a zdlouhavé, krajky  si však zachovají svoji krásu. A protože se jedná o ruční práci, občas se najde nějaká droboulinká chybka v délce stehů - to k  ruční práci patří. 

Rozměry: délka 233cm, šířka 35 cm. 

Návod na údržbu: šátky jsou z jemných látek, proto je perte  ručně pouze v mýdlové vodě, lépe vlažné. Při větším zašpinění flek jemně namydlete ( výborně pomáhá Jelen na fleky - snad mu reklamu udělat mohu) a promnete mezi prsty. 

Ždímejte opatrným pomačkáním a volně rozložené nechte uschnout.

Šátek posílám v papírové poštovní krabičce, kterou můžete po otevření použít znovu. 

Menu
--