Domů Zboží Od Chronowerke

Obří XXL Industriální funkční hodiny CHRONOTECHNA

9 999 Kčza 1 ks
Zboží není možné zakoupit
Zboží je vyprodáno. Můžete zkusit kontaktovat prodejce: Odeslat dotaz na zboží
Platba předem
Optimální doprava dle prodejce499 Kč
Možnosti platby
Platba bankovním převodemPlatba bankovním převodem

Další zboží od Chronowerke

Katalogové č.: 10255030
Zobrazení: 330x
Vloženo: 23.1.2019
Počet srdcí: 9x
Oznámit porušení pravidel u tohoto zboží.
Důležitá informace: Prodej nepřerušen. Moc děkujeme za Vaši podporu.

Původně podružné tovární kovové hodiny CHRONOTECHNA.

Trocha historie:

Extra veliké tovární hodiny Chronotechna model PJ50. Jedná se o největší seriově vyráběné hodiny. Byly vyráběny pouze ve velmi malé serii.

Tento model byl varáběn v období 1946 - 1953. Tento náš kus pochází z období kolem roku 1948, a byl umístěn v textilním závodě Textilana Liberec, proto zůstaly hodiny tak překrásně zachovalé.

A nyní:

Hodiny byly kompletně rozebrány, veškeré díly vyčištěny a lěštěny, a napuštěny konzervačním voskem,  poté byly vybaveny "chytrou" řídíci elektronikou nahrazující mateční hodiny. Tato elektronická jednotka je vlastní konstrukce a výroby, a nenajdete ji v nabídce žádného jiného prodejce.

Hodiny jsou tedy samostatně fungující, běží na 4ks klasických baterií AA/LR6, a jelikož mají puvodní elektroniku, tak chod je  minutový, stejně jako byl puvodně před 70ti lety. Znamená to tedy že ručička poskočí po minutě vždy o celou minutu, nikoli pomalý chod jako u běžných hodin, což překrásně dokresluje i celkovou atmosferu ve Vašem bytu. Zvuk hodin v této velikosti je opravdu impozantní.

Rozměry jsou:

Pruměr hodin 54cm, výška 10cm

Sice se to nemusí zdát ale hodiny jsou opravdu velkého rozměru, váha je kolem 6-7 kg

Okruží je šedé barvy, původní, v absolutně vynikající zachovalosti s opravdu minimem odřenin a škrábanců - viz foto/ ciferník barvy slonové kosti s černými znaky a stříbrným lemem, původní, též v naprosto vyjímečné zachovalosti. Tyto hodiny jsou opravdu chloubou každého interiéru a díky své originální zachovalosti i cenným sběratelským kusem. Jedná se o jednu z nejvzácneji se vyskytujících variant

Na požadavek možno poslat další foto.

Menu
--