Menu
--
Béžová Ošatka z pedigu na chleba 750 g Od Jana Berková Zboží

béžová Ošatka z pedigu na chleba 750 g

260 Kč
Vložit zboží do košíku
Tohle se líbí i dalším! Pospěšte si, tohle zboží si chtějí zakoupit další 2 zájemci.
K odeslání: 4.8.2020 Dostupnost: skladem Termín odeslání*: do 1 dne od dostupnosti (po-pá)
* Platba převodem prodlužuje termín o dobu připsání úhrady na účet.
Prodejce běžně nezasílá toto zboží do zahraničí. V případě zájmu však prodejce můžete kontaktovat pomocí Fler Pošty
Možnosti platby
Nejsou k dispozici, kontaktujte prosím prodávajícího.

Další zboží od Jana Berková

Katalogové č.: 11447382
Zobrazení: 224x
Vloženo: 28.4.2020
Počet srdcí: 9x
Oznámit porušení pravidel u tohoto zboží.

ROZMĚRY OŠATKY NA KYNUTÍ CHLEBA 750 g:

horní vnitřní rozměr: 12 x 27 cm, spodní vnitřní rozměr: 7 x 23 cm, výška 7,5 cm

OŠATKA JE vyrobená s láskou moravskýma rukama, pevná a zdravotně nezávadná s hygienickým atestem.

ZASLÁNÍ:

Ošatku vám ráda zašlu na pobočku Zásilkovny. Při objednání si prosím vyberte, která pobočka na www.zasilkovna.cz Vám je nejblíž a rovnou mi to napište. Urychlíte tím dodání.

Osobní převzetí v Olomouci po tel. domluvě 0 Kč (platba v hotovosti při převzetí).

K ošatce Vám moc ráda přibalím i další užitečné zboží k pečení a 7,5 letý kvásek sušený i živý s kuchařkou či návodem. :-)

Pokud s kváskem začínáte, nebo se Vám stále nedaří, zvu Vás na své kurzy. Na osobní hned a dálkové sem také brzy přidám.

JAK VELKOU OŠATKU SI MÁTE VYBRAT?

Buď chleba zvažte nebo sečtěte v receptu mouku, vodu, kvásek, případně jiné více vážící suroviny. Zhruba tak těžký bude chleba. Žitnopšeničný a z celozrnné mouky bude objemově menší, než chleba z mouky pšeničného typu. Ty pšeničné naskočí víc. Každou ošatku můžeme použít i na menší chleba i na trochu větší. Pokud si nevíte rady, napište mi, poradím Vám. A mohu Vám poslat i větší, nebo jiný tvar.

KULATÁ NEBO OVÁLNÁ?

Kulatou nechávám kynout v míse, přikryté třeba pokličkou, nebo koupací igelitovou čepicí. Z oválné mám zase všechny krajíčky stejné. Mám obě a podle nálady je střídám. Někdy dělám na plech rovnou dva menší chleby.

OŠATKY POUŽÍVÁM:

Na kynutí chleba, sladkých pšeničných chlebíčků, mazance, vánočky... ale i na servírování pečiva. 

Při kynutí těsto v ošatce JEN odpočívá a vesele kyne. NEPEČE SE v ní, jak si někdo občas myslí! Ošatku vysypávám hladkou moukou pšeničnou, rýžovou, pohankovou. Někdo škrobem nebo kukuřičnou moukou. Vyzkoušejte, co máte doma, co Vám bude vyhovovat.

Při kynutí mám ošatku uloženou v uzavřeném prostoru (v míse, v igelitové tašce, pekáči, ve studené troubě, remosce), aby těsto neokoralo.

UCHOVÁVÁNÍ OŠATKY:

Po vyklopení těsta dám ošatku vyschnout nad troubu, ve které peču chleba. Vyschlou mouku vymetu štětečkem nebo kartáčkem. Ošatku uchovávám čistou, vysušenou a v suchu, aby nezplesnivěla, jako se to stává ve velkopekárnách.

Dobře vypečené dny Vám ze srdce přeje a za nákup děkuje

kvásková kuchařka a fotografka

Jana Berková z Olomouce

  • ošatka
  • přírodní
  • retro
  • béžová
    • 0.5 - 1 l
    Pro přístup k této funkci se prosím přihlaste nebo se nejprve zaregistrujte.
    Uložit
    Zpět
    Provozovatel jako správce osobních údajů zpracovává na tomto webu cookies potřebné pro fungování webových stránek a pro analytické účely. Více informací. Souhlasím