Domů Zboží Od Diakonie Rolnička

Plakát “Slunečnice”

Cena není dostupná
za 1 ks
Zboží není možné zakoupit
Zboží je vyprodáno. Můžete zkusit kontaktovat prodejce: Odeslat dotaz na zboží
Prodejce běžně nezasílá toto zboží do zahraničí. V případě zájmu však prodejce můžete kontaktovat pomocí Fler Pošty
Možnosti platby
Údaje nejsou k dispozici. Kontaktujte prodávajícího.

Další zboží od Diakonie Rolnička

Katalogové č.: 6583725
Zobrazení: 419x
Vloženo: 26.8.2015
Počet srdcí: 46x
Oznámit porušení pravidel u tohoto zboží.

V loňském roce jsme Vám nabídli kalendář plný obrazů malířů z Rolničky, kteří si za své předlohy vzali slavná díla světového malířství. Krásné originály těchto obrazů jsme v dubnu 2015 úspěšně vydražili na benefiční aukci. Protože byl o obrazy velký zájem, rozhodli jsme Vám nabídnout reprodukce obrazů v podobě tištěných plakátů o formátu A3.

V případě zájmu se na následujících řádcích můžete dozvědět něco o slavné výtvarné předloze obrazu i o vzniku a autorovi jeho rolničkovské verze:

Autorem originálu není nikdo jiný než nizozemský malíř Vincent van Gogh (1853 - 1890), kterého historici umění řadí mezi post-impresionisty. Jeho osud nebyl zrovna šťastný, trpěl duševní poruchou, která ovlivnila i jeho tvorbu a jeho 37-i letý život ukončila střelná rána do hrudníku, kterou si s pravděpodobně způsobil on sám.

Slunečnice Vincenta van Gogha asi není třeba představovat, ty zná nejspíš úplně každý. Ironií osudu je, že, ač malíř za svého života prodal jediný obraz a byl finančně závislý na svém bratrovi, v roce 1987 byly Slunečnice v Londýně vydraženy za neuvěřitelných 40 milionů dolarů.

Autorkou rolničkvoské verze obrazu je Iva Kokrmentová, která pracuje v chráněné textilní dílně a zároveň navštěvuje i sociálně - terapeutickou dílnu. Tam maluje obrazy a účastní se oblíbených diskuzních skupinek.

Ivu bavilo napodobovat při nanášení barev tahy mistrova štětce a o samotných slunečnicích říká: "Jsou oslňující a navíc užitečné pro ptáky."

Rozměr plakátu: A3 (297 x 420 mm)

Rozměr obrazu bez bílého okraje: 275 x 382 mm

Plakát je ideální pro zarámovaní s paspartou (viz poslední doplňková fotografie). Plakát zasíláme v pevném tubusu, aby se cestou nepoškodil.

Ostatní reprodukce rolničkovských obrazů naleznete zde.

Všechny obrazy inspirované slavnými díly světového malířství naleznete i v diáři na rok 2016.

Menu
--