Domů Zboží Od JINaJANG krystalis

Pravý baltský jantar AA tromlovaný

Cena není dostupná
za 1 ks
Zboží není možné zakoupit
Zboží je vyprodáno. Můžete zkusit kontaktovat prodejce: Odeslat dotaz na zboží
Platba předem
Optimální doprava dle prodejce0 Kč
Možnosti platby
Údaje nejsou k dispozici. Kontaktujte prodávajícího.

Další zboží od JINaJANG krystalis

Katalogové č.: 13786589
Zobrazení: 28x
Vloženo: 8.1.2023
Počet srdcí: 1x
Oznámit porušení pravidel u tohoto zboží.

Celoleštěný, tromlovaný jantar. Je výborné kvality, barevná čistota AA, vybarvení sytě žluto-oranžové (medové). Lehký minerál, svým tvarem a velikostí je optimálně vhodný pro zakomponování do energetického přívěsku. Skvělý v krystalo-terapii.

Jantar je ne-krystalický minerál, nemá vlastní krystalickou strukturu (mřížku). Uspořádání částic, které ho tvoří, je náhodné. Z energetického hlediska je krystalické uspořádání výhodnější než amorfní - jejich energie nejsou tolik organizované, přesto pozoruhodné, s cennými informacemi. Jantar je organická, lehká a křehká látka, která má fascinující přírodní původ.

(Amorfní látka – beztvará – vzniká např. při rychlém ochlazení taveniny, kdy částice nemají dostatek času k vytvoření krystalu).

Tento nerost je fosilní, zkamenělá směs mineralizovaných pryskyřic z jehličnatých stromů z období třetihor. Jeho složení se liší v závislosti na stromu, ze kterého pochází. V Evropě jantar vznikl pravděpodobně z pryskyřice jehličnanu Pinus siccinifera, což je již vymřelý druh borovice. Jantar v sobě může uzavírat vzduchové bubliny, kapky vody, malé částečky rostlin nebo drobné živočichy, nejčastěji drobný hmyz, to vše v nerostu tvořící inkluze.

První zmínky o sběru jantaru pocházejí z doby kamenné z oblasti Baltského moře. Odsud pochází pravý baltský jantar, který je ze všech jantarů nejstarší (asi 40 až 50 miliónů let) a je také nejcennější. Vyznačuje se vysokým podílem jantarové kyseliny (3-8 %). V oblasti Baltského moře jsou největší naleziště v Evropě i na světě.

Již od mladší doby kamenné se jantar zpracovával do ozdobných předmětů, amuletů, šperků. Jeho obliba používat jej pro tvoření ozdob či použití v krystalo-terapii zůstává dodnes.

Jeho energie je sluneční, hřejivá, optimistická. Při energetické práci s ním jej rozhodně použijme zejména na energetické centrum křížové čakry (zdraví) a na čakru soláru (tvořivost). Pomůže nám stabilizovat naši osobnost, skvělý je pro téma hojnosti, jeho „slunečná“ nabíjející energie nám bude zdrojem pro aktivní radostné tvoření, budeme mít dostatek síly utvářet si svůj život dle potřeb naší duše. Energeticky nás přirozeně očišťuje, ochraňuje a harmonizuje.

Na tělesné úrovni má jantar díky obsahu kyseliny jantarové vynikající léčivé účinky. Působí na buněčné úrovni, stimuluje obnovu buněk (tyto s věkem přirozeně ztrácejí svoji schopnost). Tělo zbavuje škodlivin, regeneruje tkáně, zpomaluje vývoj zánětlivých procesů, normalizuje trávicí a nervový systém. Jantar přizvěme, pokud potřebujeme utišit bolest, pokud se léčíme z nějaké nemoci. Jeho energie posiluje samo-uzdravovací schopnost těla.

Rozměry: 3,5 x 1,5 x 1,1 cm.

Lokalita: Litva. 

Moje pozn. A4841.

Menu
--