Platba předem | |
Zásilkovna | 80 Kč |
Dobírka | |
Zásilkovna | 291 Kč |
Pražením se chuť medu a papriky nádherně spojí a vznikne dokonalá sladkoslaná chuť, která vás nutí jíst a jíst, dokud nebude sáček prázdný.:-)
Něco málo o kešu oříšcích.
Kešu jsou olejnaté ořechy se sladkou, jemnou chutí. Jsou známé zejména svým obsahem hořčíku, jedním z nejvyšších v rostlinné říši (převyšují je jen slunečnicová semínka) - 260 mg/100 gramů. (Maso, mléko a vejce jsou na hořčík chudé, ani v jednom případě jej neobsahují více než 24 mg/100 gramů.) Hořčík se zapojuje do množství metabolických procesů, ale především do přenosu nervových impulsů. Jeho nedostatek zapříčiňuje nervozitu a podrážděnost, dokonce křeče a záchvaty. Protože kešu ořechy jsou velmi bohaté jak na hořčík, tak i na vitaminy B1 a B2 (předstihují mandle a vlašské ořechy, které jsou taktéž potřebné pro odolnost nervové soustavy, jejich konzumace se doporučuje v případech nervozity, podrážděnosti, deprese, slabosti a abnormální únavy; křečí v dutých orgánech: tlusté střevo (podrážděná střeva), děloha (bolestivá menstruace) nebo koronární tepny (angina pectoris).