Domů Zboží Od Woolinen

Přikrývka Aztec Gold

2 730 Kčza 1 ks
Zboží není možné zakoupit
Zboží je vyprodáno. Můžete zkusit kontaktovat prodejce: Odeslat dotaz na zboží
Prodejce běžně nezasílá toto zboží do zahraničí. V případě zájmu však prodejce můžete kontaktovat pomocí Fler Pošty
Možnosti platby
Platební kartyPlatební karty
Platební tlačítkoPlatební tlačítko

Další zboží od Woolinen

Katalogové č.: 13455408
Zobrazení: 143x
Vloženo: 26.7.2022
Počet srdcí: 14x
Oznámit porušení pravidel u tohoto zboží.

Všichni jistě známe pověst o bájném zlatě Aztéků. A kdo ví, možná při něm, na něm i pod ním Aztékové spali.

To je však značně nepohodlné a proto vznikla tato přikrývka. Je to kousek ve kterém se odráží sluníčko jenž svítilo na len aby uzrál a stejně tak bude svítit u Vás doma, pokud bude mít to správné světlo. Ona totiž tato látka je tak trochu chameleon a pokaždé vypadá trochu jinak. Jednou je v barvě zlatavé, jindy spíše kočičího zlata, jindy zase spíše hnědá, hnědo šedá, šedozelená. Opravdu velmi záleží na světle, jak můžete alespoň trochu posoudit podle fotek. Je to opravdu moc krásný 100% len vyrobený v ČR, je krásně jemňoučký, lehce lesklý, velmi hustě tkaný a přitom lehký. Velmi kvalitní materiál, který už bohužel dodavatel nevyrábí a proto je nabídka možná pouze dle skladových zásob. 

Vždy se snažím,  aby byla přikrývka prošitá takovým způsobem, aniž by zastínila krásu lnu a proto jak se říká: někdy je méně, více!

Můžete tam v tomto případě najít geometrické obrazce, jenž vycházejí z tradičních vzorů Aztéků. 

Pokud chcete u lnu dosáhnout lesku, lehce ho vyperte ve studené vodě. 

Složení:

Vrchní materiál: 100% len, 220g/m² - tenký, hustě tkaný do rybí kosti, přírodní, nijak neupravován- je sám o sobě velmi kvalitní, takže to ani nepotřebuje , Oeko-Tex Standart 100

Výplň: jemné ekologicky zpracované vlněné rouno českých oveček společně s viskózou aby byl omezen průnik vláken skrz len. Gramáž 140 g/m². 

Použité nitě ze 100% viskózy se vyznačují kvalitou a pevnosti. Nejsou běžně na trhu, vyrábí se na zakázku. 

Použitá paspule: 86% viskóza,14% bavlna. Český výrobce. Kvalitní materiál, který se rovněž vyrábí na zakázku. 

Údržba: Lze prát samostatně na 20⁰C v pračce na jemný program bez ždímání. Doporučuji však prát co jak nejméně. Len společně s vlnou to moc nepotřebují. Nezachytávají pachy, špínu a prach a proto je jejich údržba velmi nenáročná a je to takto vhodný materiál pro všechny lidi s alergiemi. Doporučuji spíše nechat provětrat, nejlépe za vlhkého počasí. Pokud máte flek, místně šetrně vyprat. Pokud už perete, tak lépe ručně bez ždímání, pouze jemně promáchat, promnout a vymačkat vodu. Dnešní moderní pračky však mají už opravdu promyšlené programy, takže bych se jí nebála. Dejte však pozor aby tam nebylo toho moc a příliš se to o sebe netřelo a netlačilo se to, jinak je možné, že semtam vyleze vlákno vlny. Pokud se vám to stane vůbec se toho nebojte, snadno odstraníte (bude to max pár vlásků vlny) a vlna časem sedá, lehce se zaplstí a nepůjde ven. Podle zkušeností s pletenou dekou z česanců, nebo jiných vlněných dek, které z počátku pouští dost chlupy je to opravdu minimum a stává se to právě při špatném praní.

Sušte dál od tepelných zdrojů a pokud venku, tak spíše ve stínu a volně rozložené.

Rozměry: 200x150 cm. 

Menu
--