Domů Zboží Od Šperky Jana

Říční perly s dokonalým leskem, náhrdelník 48 cm

Cena není dostupná
za 1 ks
Zboží není možné zakoupit
Zboží je vyprodáno. Můžete zkusit kontaktovat prodejce: Odeslat dotaz na zboží
Platba předem
Česká pošta - psaní doporučené189 Kč
Možnosti platby
Platba bankovním převodemPlatba bankovním převodem
Platební kartyPlatební karty
Platební tlačítkoPlatební tlačítko

Další zboží od Šperky Jana

Katalogové č.: 11206755
Zobrazení: 90x
Vloženo: 30.1.2020
Počet srdcí: 25x
Oznámit porušení pravidel u tohoto zboží.
Důležitá informace: Poštovné jen 38,- Kč při přepravě Balíkovnou na adresu. Akce platí pouze pro objednávky zaplacené do 30.4.2024

Vyvazovaný náhrdelník z bílých a černých barokních říčních perel o velikosti cca 10-13 mm na hedvábném návleku s ozdobným zapínáním na magnet.

Zapínání na magnet je výhodné - při zapínání nebudete potřebovat asistenci druhé osoby :)

Jednotlivé perličky jsou od sebe oddělené uzlíky proti vzájemnému odírání.

Perly vynikají dokonalým leskem s perleťovými odlesky od růžové, přes fialovou, zelenou a tyrkysou.

Délka náhrdelníku 48,5 cm.

Možno dokoupit stejný náramek: https://www.fler.cz/zbozi/ricni-perly-v-uzlikovanem-naramku-11206688

Cena je za samotný náhrdelník.

Další šperky z pravých perel najdete zde: https://www.fler.cz/zbozi?ucat=504789

Perly jsou jediným drahokamem, který vzniká uvnitř živého organismu – v perlorodce, perlotvorce nebo v mořské ústřici. Nespojují se proto s těžbou, ale spíše s pěstováním a sbíráním. Z 10 000 ústřic přibližně jedna až dvě obsahují přírodní perlu. Obranný mechanismus ústřic a perlorodek přivádí na svět perly již tisíce let, a to buď náhodou, nebo záměrně prostřednictvím kultivace. Každá perla je uměleckým dílem, každá je unikátní svou barvou, leskem, velikostí a tvarem. Vše závisí pouze na lastuře a prostředí, kde se zrodila.

Sladkovodní perly
Sladkovodní perly, ať už jsou říční, jezerní či rybniční, zaujmou širokou škálou tvarů, velikostí, duhových barev a příznivou cenou. Produkují je mušle Hyriopsis cumungi, Hyriopsis schlegeli a Cristaria plicata, které se pěstují především v Číně a Japonsku. K zajímavostem patří, že jedna mušle dokáže vytvořit až 50 perel zároveň, nejčastěji jich však rodí 24-32. Bývají menší než mořské perly a vyznačují se 100% perletí, takže mají velmi kvalitní, přímo dokonalý lesk a jsou velmi odolné. Do průměru 2-15 mm rostou 2-7 let a nejčastěji na ně narazíte v odstínech bílé, levandulové a růžové. K sladkovodní perlám patří i tzv. perly biwa (podle japonského jezera Biwa), které zaujmou nepravidelným tvarem a kovovým leskem.

Perla a její účinky

Úchvatnost a půvab perel se přirovnává k ženám. Perly symbolizují moudrost získanou zkušenostmi. Věří se, že přivolávají štěstí a zdraví a poskytují ochranu před negativní energií. 

Menu
--