Platba předem | |
Česká pošta - balík do ruky | 350 Kč |
Přišla nečekaná návštěva? Nebo se vám nechce moc vařit, ale máte chuť na něco ukrutně dobrého? Rozpečte si česnek !
Česnek se používá do jídel jako výrazná přísada, která má nezaměnitelnou chuť i vůni. Ostrou chuť ale pečením česnek zcela ztratí, získá úplně jiný rozměr, je nasládlý a mírně oříškový, i vůně ztratí svou štiplavost. Po rozpečení jsou stroužky měkké tak, že jdou jednoduše natřít na krajíček čerstvého chleba s máslem. Pak už stačí jen posolit a neuvěřitelná dobrota je na světě. A je to vyzkoušené... Kdo to u vás ochutná poprvé, určitě bude chtít recept :)
Z palice česneku odřízněte vršek tak, aby z každého stroužku koukal alespoň malý kousek.
Do rozpékače posaďte jednu palici a lehce zakápněte olivovým olejem. Rozpékač přiklopte a dejte na plech do trouby. V troubě vyhřáté na 180 C, pečte 15-20 minut.
Servírujte s čerstvým pečivem, máslem a solí. Ideální přílohou je zeleninový salát a sklenka bílého vína.