Domů Zboží Od Strážci krystalů

Shiva lingam, posvátný osobní kámen, E. 9 g

Cena není dostupná
za 1 ks
Zboží není možné zakoupit
Zboží je vyprodáno. Můžete zkusit kontaktovat prodejce: Odeslat dotaz na zboží
Prodejce běžně nezasílá toto zboží do zahraničí. V případě zájmu však prodejce můžete kontaktovat pomocí Fler Pošty
Možnosti platby
Platba bankovním převodemPlatba bankovním převodem

Další zboží od Strážci krystalů

Katalogové č.: 12075490
Zobrazení: 74x
Vloženo: 14.12.2020
Počet srdcí: 2x
Oznámit porušení pravidel u tohoto zboží.

Shiva lingam

Šiva lingam je posvátný kámen, který prohlubuje vitalitu a udržuje v dobrém stavu energie v našem těle. Napomáhá dobrému zdraví. Je to kryptokrystalický křemen(typ křemene, jehož krystaly jsou tak malé, ze nejsou viditelné pouhým okem) s příměsí oxidu železa, čediče, jaspisu, karneolu, chalcedonu a achátu. S největší pravděpodobností pochází z meteoritu z vesmíru, který narazil před miliony let do místa, kudy nyní teče řeka Narmada.

Tento kámen pochází pouze z tohoto jednoho místa na světě, od řeky Narmady v Onkar v Mandhatě v západní Indii,což je jedno ze sedmi posvátných míst. Žádné dva kameny nejsou stejné, každý je jedinečný.

• Legenda praví, že pro každou osobu na světě existuje lingam speciálně určený jen pro tohoto jedince. Zkuste si představit, že tomu může být tak, jako by vaše duše byla v době vašeho narození otištěna na konkrétním lingamu. Otisk ve formě barevné skvrny či pruhu by měl nějakým způsobem rezonovat s vámi ... Pokud ještě nemáte svůj lingam, váš lingam existuje a čeká, až ho najdete :)

Lidé z vesnice v blízkosti toho místa sbírali tyto kameny na březích řeky v době sucha, když je hladina řeky nízká a ručně je brousí a leští tak, aby byly hladké a zaoblené. Vše dělají stále v souladu s védskou tradicí, která je předávána vyvoleným lidem po staletí. Tyto kameny jsou různě velké -  od malých velikostí, které jsou tak do dlaně,  až po extrémně velké. Jejich barevnost i vzory se liší, ale všechny mají společný základ v hnědé barvě. Mají na sobě různé oranžové, červené a šedé pruhy nebo skvrny. Tyto neobvyklé kameny jsou součástí východního náboženství už stovky let. 

Od roku 2008 byla postavena na této řece obrovská kontroverzní přehrada Sardar Sarovar a bohužel došlo k zatopení i území, ze kterého tradiční kameny Šiva lingam pocházejí. V důsledku toho se kameny za poslední roky nedají brát z řeky, hladina vody je vysoká, ale berou je z hory nad řekou, kde jsou pozůstatky po pádu meteoritu stále ještě přístupné. 

Slovo Lingam pochází ze sanskrtu a je to slovo pro symbol. Tyto kameny jsou nositeli symbolu, představiteli božské energie. Tato božská energie je tvořena univerzální prvotní kreativní energií, z níž pramení vše. Kámen lingam je představitelem dvou stádií stvoření. Prví fáze je Nadhy, což znamená zvuk či jméno a druhá fáze je Bhindhu, což značí formu. První fáze Nandha je symbolizována vzory a pruhy a druhá fáze Bhindu je symbolizována typickým tvarem. Skrze tento kámen můžeme vnímat ztělesnění vývoje stvoření od myšlenky(zvuk - kresba )až po čin(tvar).

Šiva Kameny nás vedou ke vnímání jedinečnosti sebe sama a uvědomění si, že i přesto, že jsme vždy součástí nějakého celku, přesto můžeme být samostatnými jedinečnými bytostmi. A naopak - dokážou sjednotit rozdělené lidi, protože tyto kameny nesou energii pospolitosti. Kameny jsou mimořádné svou energií. Jsou silně transformační. Umožňují nám naladit se na Božskou energii, skrze korunní čakru nás propojují s naším Vyšším Já. Jsou nositeli kundalini energie a umožňují probuzení této energie v našem těle. Tyto kameny zesilují vibrace v celém našem energetickém systému. Jsou spojeny s prvními třemi čakrami, které jsou o naší fyzické existenci. Kameny tyto čakry vyrovnávají, posilují, regenerují a vitalizují.Kameny Šiva nám taky pomáhají pochopit protipóly jako je žena a muž, světlo a tma, fyzická a duchovní rovina. Umožňuje to uzdravit a spojit každou polaritu uvnitř sebe, aby vše mohlo pracovat v harmonii, abychom byli schopni přijímat rozdílnost sebe i ostatních. Poskytují hluboké spojení se Zemí. Zvyšují ekologické cítění. Nesou energii Vody, která omlívá všechny kameny a jejíž energie nám dává příliv intuitivních vhledů. Nesou zároveň i energii Ohně, kámen dokáže okamžitě hřát a vydávat teplo, umožní aktivací energie kundalini dodat více ohně naší duši. Při meditaci s tímto mimořádným kamenem můžeme citit, jak se tato energie kundalini pohybuje od kořene páteře až k vrcholu korunní čakry a jak během své cesty vzhůru aktivuje každou čakru podél této cesty. Můžeme cítit okamžitý příliv vitality a silné energie. Pokud kámen Šiva lingam převalujeme ve svých prstech, můžeme cítit rezonanci s energií Větru a pokud jsme citliví, tak možná i ucítit závan vzduchu. To vše dodává klid do naší duše.

Kámen Šiva lingam nám může dodávat energii, pokud se cítíme být vyčerpaní, pomůže sblížení, pokud se cítíme být vzdáleni od svých blízkých. Kámen nás dokáže vrátit zpět na cestu, pokud se cítíme být ztraceni. Poskytuje ochranu a uzemnění, čistí naše prostředí od elektrosmogu. Dává odvahu řešit konflikty s odhodláním a nadhledem. Pomáhá nám opustit přežité vzorce a nahradit je novými, životaschopnými a smysluplnými. Umožňuje rychleji myslet, lépe si organizovat věci a přeměnit myšlenky v činy. Ve vztahu posiluje pocit intimity a blízkosti. Je to také kámen lásky. Otevírá cestu opravdové lásce, přináši jednotu. Člověk může mít skutečný partnerský vztah, pokud má dobrý vztah především se sebou samým. Abychom milovali druhé beze strachu a bloků, musíme najít nejprve mír se sebou a naučit se milovat sebe takové, jací jsme. Když se milujeme a respektujeme, můžeme cítit nezištnou lásku k druhým. Tento kámen nám pomáhá zapamatovat si, ze nejsme nikdy sami. Pokud jsou naši milovaní daleko, pomůže nám kámen pocítit, že jsme spojeni silným poutem ♡ .

• Kámen můžete nosit stále při sobě, v kapse, v dlani, můžete ho umístit na kteroukoli ze svých čaker při meditaci a umožnit si doplnění a zregenerování vaší energie. Nebo si při bolesti můžete přikládat kamínek na bolavá místa, pomáhá zmírnit obtíže. Při psaní nebo tvoření můžete držet svůj Šiva lingam v prstech nebo v dlani, umožní vám přísun nových myšlenek a tvůrčí energie. 

Kupujete přesně ten kus, který je vyfocen na fotografii.

Země původu : Indie, okalita Onkar, řeka Narmada a hory nad ní...

Všechny kameny Lingam vybíráme osobně, s citem a velmi pečlivě u českého dovozce ze zahraničí.

• Krystaly a minerály, které zde nabízíme, jsou krásné svou úžasnou energií, jsou čistě přírodní a stejně jako i my lidé, jsou zřídkakdy dokonalé. Jsou to výtvory Matky přírody, které mají za sebou nespočet milionů let, odolávaly po tu dobu mnoha přírodním vlivům a my nemůžeme zaručit jejich dokonalost nebo u krystalů naprosto dokonalé špičky nebo hrany fazet (...pokud jsou přírodní a nejsou nijak broušeny či upravovány...). Snažíme se je zachytit pokud možno z každé strany na fotografiích. Kameny fotíme venku, v každém ročním období, na přirozeném denním světle. Každý kámen je originál a nese toho spoustu k předání...♡ 

Očista a nabíjení

Kámen Šiva lingam pravidelně očišťujte opláchnutím vodou a dejte nabít na sluníčko.

Menu
--