Kdo nezkusí, neuvěří... proto radím vyzkoušejte tento opravdu "vychytaný" kameninový, ručně točený pekáček na pečení kuřete nebo kachny z rodinky "V kraji vína Bordeaux...".
Příprava je naprosto jednoduchá. Celé kuře opláchneme, osolíme, opepříme (i uvnitř) a zadní částí napíchneme na trn a šup s ním do trouby. Pečeme v na cca 200C asi 1 hodinu (dle velikosti kuřete). Kuře můžeme polévat vypečenou šťávou, která se shromažďuje dole v misce pod trnem, ale není to nutné. Výsledkem je dozlatova upečené šťavnaté masíčko, neporušená křupavá kůžička a vynikající šťáva.
Díky trnu uvnitř je pečení rychlejší a kuře se nestačí vysušit :):):))
průměr bez uší: cca 25 cm
průměr s ušima: cca 29 cm
výška mističky: cca 9 cm
výška s trnem: cca 16 cm
VADA: viz foto u uší
Původní cena 666,-, cena po slevě 555,-.
Páleno 1250 C.
Pekáč je hodný do myčky (díky dokonalé glazuře se výborně myje) i do všech druhů trub včetně mikrovlnné.
Cena je za jeden kus.
Každý kus je točen i dekorován samostatně, proto nejsou žádné dva kusy, jak to u práce lidských rukou už bývá, úplně identické, jsou si jen velmi, velmi podobné... :):):)