Domů Zboží Od Ramaalf

Smaragdový prsten

Cena není dostupná
za 1 ks
Zboží není možné zakoupit
Zboží je vyprodáno. Můžete zkusit kontaktovat prodejce: Odeslat dotaz na zboží
Platba předem
Optimální doprava dle prodejce115 Kč
Možnosti platby
Platba bankovním převodemPlatba bankovním převodem
Platební kartyPlatební karty
Platební tlačítkoPlatební tlačítko

Další zboží od Ramaalf

Katalogové č.: 12768873
Zobrazení: 59x
Vloženo: 25.9.2021
Počet srdcí: 16x
Oznámit porušení pravidel u tohoto zboží.

Otevřený prsten z nerezového drátu a velkého surového smaragdového krystalu je zhotoven časově náročnou technikou wire wrappingu.  Prsten je otevřený, je tedy velikostně univerzální, jde opatrně natvarovat tak, aby přesně pasoval na prst, velikost cca 53 - 60. Všechny konce drátů jsou pečlivě zabroušené aby neškrábaly.

Krystal pochází ze Zambie, má krásnou sytou barvu, je lehce průsvitný a má 5,5 crt. Smaragd je nejznámější a nejcennější odrůdou minerálu berylu, s charakteristickou sytě zelenou barvou. Vděčí za ni obsahu chrómu ve struktuře. Smaragd (smaragdos) byl poprvé užíván ve starověkém Egyptě, patřil mezi oblíbené kameny již ve Střední říši, za Ptolemaiovců a za královny Kleopatry. Termín Smaragd znamená v sanskrtu marakata - překonavatel obtíží. Smaragd měl být pro starověké myslitele kamenem moudrosti, prosperity, praktické logiky a obchodní zdatnosti (budha-ratna). Pro perské učence byl smaragd kamenem věčného života v ráji.

Prsten je velmi pohodlný a vhodný pro každodenní nošení. Nerez je velmi pevný a stabilní materiál nepodléhající korozi, nemění svou barvu, takže prsten vydrží dlouho jako nový, zároveň je vhodný i pro alergiky.

Menu
--