Domů Zboží Od Los Makinos

Špaldový polštář "Slunovratový"

Cena není dostupná
za 1 ks
Zboží není možné zakoupit
Zboží je vyprodáno. Můžete zkusit kontaktovat prodejce: Odeslat dotaz na zboží
* Doprava zdarma je k dispozici pro některé varianty dopravy a platby
Platba předem
ZDARMA - Optimální doprava dle prodejce0 Kč
Možnosti platby
Platba bankovním převodemPlatba bankovním převodem

Další zboží od Los Makinos

Katalogové č.: 9136538
Zobrazení: 265x
Vloženo: 14.12.2017
Počet srdcí: 41x
Oznámit porušení pravidel u tohoto zboží.

Slunovrat, tolik významný den. Den, kdy dochází ke znovuzrození Dažboga - Boha Slunce. Jak je nám dobře známo, dny před zimním slunovratem jsou těmi nejkratšími. Pro nás tolik potřebná energie Slunce je v těchto dnech nejslabší. Noci jsou dlouhé, temné a chladné. Jsme blízko podsvětí, blízko temnému světu a magickým sílám.

Naši předkové si toho byli moc dobře vědomi a aby se před těmito temnými sílami chránili, tak zažehávali velké ohně neboli vatry na kopcích. Přestrojovali se do různých masek, které představovaly zvířata, duchy či čerty. Tyto oslavy probíhaly až do úsvitu, tedy do chvíle, kdy se opět zrodil Dažbog - Bůh Slunce.

U jižních Slovanů můžeme takové velké ohně v tomto období vidět dodnes. V Rusku se z kopce posílalo hořící kolo, krásný solarní smybol. U nás se ohně stáhly do malých ohýnku, které si zapalujeme doma v podobě svíček. A tak si vzpomeňte ve slunovratový den, zapalte oheň a oslavujte znovuzrození Dažboga, protože nikdo jiný, nikdo tolik významný jako Slunce samotné se v tomto období nenarodil.

Polštářek je ušitý ze 100% bavlněného kepru bílé barvy. Je ozdobený strojovou výšivkou. Povlak je ve tvaru tunýlku, na bočních stranách jsou stuhy k zavázání, které jsou rovněž ozdobené výšivkou.

Vnitřní část je ze 100% vzorovaného červenobílého bavlněného plátna a je naplněná českými špaldovými slupkami v BIO kvalitě. Špaldové slupky jsou obecně známé svými léčivými účinky. Tento polštářek se dá nahřát a poslouží tak třeba na bolavou krční páteř.

Polštářek je velký 53 x 18 cm a váží 588 g.

Menu
--