Domů Zboží Od almabe

Tajemný ... (malachit IA kvality)

Cena není dostupná
za 1 ks
Zboží není možné zakoupit
Zboží je vyprodáno. Můžete zkusit kontaktovat prodejce: Odeslat dotaz na zboží
Platba předem
Optimální doprava dle prodejce150 Kč
Možnosti platby
Údaje nejsou k dispozici. Kontaktujte prodávajícího.

Další zboží od almabe

Katalogové č.: 11988786
Zobrazení: 61x
Vloženo: 23.11.2020
Počet srdcí: 7x
Oznámit porušení pravidel u tohoto zboží.
Důležitá informace: Pro zákazníky ze Slovenska, je zřízen účet u Fio banky, kde platba v eurech je bez poplatků. Číslo získáte při potvrzení objednávky.

Cínovaný šperk  s mimořádně velkým a exkluzivním malachitem  z Konga (Afrika, bývalé Zaire). Jedinečný  přírodní (surový) kámen s překrásným zbarvením - měří 5,5 x 2,5 x 1 cm !!! Má krásnou teplou tyrkysovou až tmavě zelenou  barvu, místy promodralou, s tmavým  prokreslením, která vznikla propojením  malachitu, tyrkysu a  azuritu. Kámen je sametově matný. 

Kámen je nádherný z obou stran, proto byl šperk zpracován oboustranně (viz doplňující fota).

Celkově šperk měří 7 cm na výšku a 3 cm na šířku.

Šperk je leštěn, patinován a ošetřen antioxidantem.

Zavěšen je na kvalitní kulaté černé kůži délky 45 cm + prodlužovací řetízek, se zapínáním na karabinku.

Malachit je jasně zelený kámen. Světlé odstíny a zajímavá kresba malachitu značí individualitu, kdežto tmavá zbarvení projevují moudrost a rozum. Barevná pruhovaná i květnatá struktura, která připomíná oka na pavím peří, nám ukazuje různorodost života, který je stejně pestrý   jako tento drahý kámen a může mít jak světlá, tak i stinná místa.

Jako drahý kámen se zpracovává odedávna. Už ve starém Egyptě z něj vyřezávali kameje, amulety a jiné ozdobné předměty. Znali ho i staří Řekové a Římané. Drcený se používal jako barvivo v malířství, nebo jako líčidlo. Věřilo se, že má moc chránit děti před kouzly a čáry. V době antiky se používal na léčení očních chorob. V 16. století se ve střední Evropě používal k podpoře růstu dětí, měl také podporovat léčitele, kteří s malachitem pracovali a utišovat bolest. 

Malachit je kámen obdařený velikou mocí. Zesiluje kladné i záporné energie. Někteří lidé věří, že se malachit dosud vyvíjí a později se stane jedním z nejvýznamnějších léčivých kamenů nového milénia. Malachit je ale již dnes důležitým ochranným kamenem. Snadno pohlcuje negativní energie a znečišťující látky, které odebírá přímo z atmosféry nebo z lidského těla.  Malachit vstřebává znečištění plutoniem a chrání před zářením všeho druhu. Měl by ho mít doma každý, kdo žije v blízkosti jaderné elektrárny nebo zdroje přírodní radioaktivity. Je pevným poutem spjat s přírodními a božskými silami. Otevírá srdce a vyvolává nepodmíněnou lásku.  Při obchodních jednáních pomáhá uzavírat dobré obchody.

Menu
--