Domů Zboží Od Miroslava Šmídová

Tři z hvězd... * přívěsek, náhrdelník

Cena není dostupná
za 1 ks
Zboží není možné zakoupit
Zboží je vyprodáno. Můžete zkusit kontaktovat prodejce: Odeslat dotaz na zboží
Prodejce běžně nezasílá toto zboží do zahraničí. V případě zájmu však prodejce můžete kontaktovat pomocí Fler Pošty
Možnosti platby
Údaje nejsou k dispozici. Kontaktujte prodávajícího.

Další zboží od Miroslava Šmídová

Katalogové č.: 11995329
Zobrazení: 16x
Vloženo: 24.11.2020
Počet srdcí: 4x
Oznámit porušení pravidel u tohoto zboží.

Autorský  náhrdelník,  inspirovaný Šumavou, útulnou českou krajinou...
...tradicí Keltů a moudrých druidů...,
... nádherou meteoritů, při průletu atmosférou Země svítících, jako padající hvězdy...

...vytvořený z unikátního, překrásného, přirozeně nepravidelného surového vltavínu s jamkovou strukturou (Netolice, JČ),  drze vsazeného v prostém trojramenném symbolu "triquetra" - trojlístku z chirurgické oceli...

TENTO VÝROBEK z kolekce  ZROZENI ŠUMAVOU   nese značku 


Velikost:  vltavín: 14 x 10 mm (měřeno v nejširším místě), váha 2,1g,
přívěsek celkem 45 x 43 mm,
Na fotkách vidíte přívěsek zavěšený na jednoduché bavlněné šňůrce - ručně splétaném copánku sytě zelené barvy - aby nic nepřekáželo a co nejvíce vynikla jedinečná krása, kresba a členitost přírodního kamene, nicméně šňůrka není v ceně přívěsku a lze ji vyměnit (kůže, kávové konopí), nebo prostě objednat bez závěsu SAMOTNÝ PŘÍVĚSEK (pište, prosím, do poznámky k objednávce)

Osobní feng-shui:
Vhodný pro všechna znamení zvěrokruhu, obsahuje symbolické zastoupení všech elementů - Dřevo, Oheň, Země, Kov a Voda
Vltavín - moldavit,
nejznámější český tektit;  vltavíny vznikly přetavením křemičitých hornin a výtryskem tekuté skloviny při dopadu meteoritu v oblasti bavor a jihočeské pánve. Jako přírodní sklo se vlastně svým složením neřadí k drahokamům, ale jsou stále vzácnější.
Již od doby kamenné je považován za kámen štěstí, hojnosti a plodnosti, díky jeho lesní zelené barvě velmi příznivě ovlivňuje, uvolňuje a harmonizuje oblast srdce, plic a celého hrudníku (4.čakra).
Napomáhá propojení s energií Vesmíru i Země, (materiál obsahuje roztavené části zemských hornin i meteoritu), a přijetí živlu Ohně v potřebné (pozitivní) formě, vlastně skrze čirost skla (vody)
V tělesné rovině odstraňuje blokády v jednotlivých energetických centrech, která propojuje s vesmírnou energií a harmonizuje tak duši i tělo. Působí na jednotlivé čakry - od kořenové až po korunní, ke pomáhá přijmout moudrost pramenící z vesmírného poznání. Působí též jako indikátor a léčivý kámen, posiluje partnerství;  v jižních Čechách bývalo zvykem, že ženich přinesl svojí nevěstě krásný vltavín, který měl zajišťovat trvalost jejich manželství. 
Pro jeho mimozemský původ jsou mu připisovány i vlastnosti léčivé, pomoc při komunikaci s nadvědomím, vyšším Já, ale i možnost vnímání bezčasí, či všech rovin času současně - tedy minulosti, současnosti i budoucnosti, a zahlédnout tak možnosti sebe v čase...
Svým složením se blíží čistému křemeni - přírodnímu křemičitému sklu, čímž se vlastně dostává i na energetickou úroveň křemene a křišťálu, vesmírným původem posílenou k ještě vyšším hodnotám.
KOV jako prvek - živel, element energetického harmonizačního pentagramu - je nositelem duchovnosti; jeho energie je dostředivá, přítomnost kovu napomáhá soustředění sil i pozornosti, podporuje přirozený duchovní vývoj...,  charakterově bývá součástí nativních dat (*narození) u většiny sběratelů..:-)
V západní tradici je ekvivalentem Kovu  element Éter, představující rovněž cosi prchavého, neuchopitelného... (podobně jako zvuk kovového nástroje, zvonu, tibetských misek apod.), proto známe éterické bytosti  - křehké víly, průsvitné a těkavé jako sám éterový plyn, jemné jako mlha či pára...
Ocel
- (chirurg. ocel je vhodná i pro alergiky) na vibrační úrovni pomáhá harmonizovat uplatnění železa v těle (krev, krvinky, hemoglobin...) a přispívá k resonančnímu propojení železa obsaženého v nás se železem - zkladním prvkem Země (horniny) i Vesmíru (meteority). V kombinaci s vltavínem působí jako uzemňující element.
Spirála pomáhá rozvést energii kamene do těla...
Symbolika - TRIQUETRA - v překladu vlastně trojúhelník, trojlístek... se objevuje jako mystický symbol napříč mnoha kulturami a náboženstvími, od germánů a keltů, kde byl symbolem trojnosti cyklických dějů (zrození, život, smrt..., tělo, mysl, duše..., země, voda, nebe..., dívka, žena, stařena...) až po křesťanství, pro něž je symbolem svaté trojice (otec, matka, dítě..., ztrojení stylizované ryby jako symbolu prvních křesťanů...).
Moderní mystická učení jej vidí jako symbol magie a čar (ostatně ani středověký čaro-děj není slovně nic jiného než ten, kdo znal dělat čáry - písmo, tedy ti, kteří znali číst a psát, a tudíž byli svým věděním nebezpeční...).
Trojúhelník bývá spojován i se symbolikou času (minulost, přítomnost, budoucnost, které lze ve výjimečných okamžicích zahlédnout současně...). Někdo jej spojuje i s nežádoucími silami, vidí ve tvarech čísla či písmena....., ovšem jako vždy záleží především na tom, jakou energií je sám nositel symbolu naplněn a s jakou pracuje - takovou polaritu mu posílí i tento geometrický symbol, propletený se zcelujícím kruhem je o něco pevnější a složitější, ale lze jej nalézt na rytinách prastarých runových kamenů (a tehdy s kabalou nejspíše nepracovali), jako ochranný tvar, často používaný při zdobení zbraní, šperků, oděvů, nádob i věcí denní potřeby již v době bronzové...
Pro osoby, poctivě praktikující meditaci, bude jistě symbolem pro moudrost předků a pro ochranu před cizí hloupostí... :-)


JEDINÝ....

Menu
--