Domů Zboží Od procitnuTě

Upcyklovaný deník umělecký

1 990 Kčza 1 ks
Zboží není možné zakoupit
Zboží je vyprodáno. Můžete zkusit kontaktovat prodejce: Odeslat dotaz na zboží
Platba předem
Optimální doprava dle prodejce120 Kč
Možnosti platby
Platební tlačítkoPlatební tlačítko

Další zboží od procitnuTě

Katalogové č.: 12807008
Zobrazení: 245x
Vloženo: 5.10.2021
Počet srdcí: 10x
Oznámit porušení pravidel u tohoto zboží.
Důležitá informace: Zásilky odesílám pouze jednou týdně, a to vždy v pátek. Děkuji za vaši trpělivost :)

Mnohem propracovanější varianta původních upcyklovaných deníků - a přitom stále v souladu s přírodou! 
.
.
Co je to upcyklace?
Upcyklace jednoduše znamená využití již nepotřebných věcí, které někde zbytečně leží ladem. V tomto případě jsem využila starých knih, konkrétně jejich desek a vnitřních stran.
.
Proč ''umělecký''?
K těmto deníkům jsem přidala slůvko umělecký, protože jde v podstatě již o určitý typ umění - pečlivě vybírám jedny z těch nejkrásnějších starých knih (které jsou uměním samy o sobě), ručně sešívám pracnějšími vazbami (tzv. kreativní knihvazačství), které jsem se sama učila několik hodin a spoustu z nich se stále učím. Vše se snažím sladit do nejmenšího detailu, včetně papíru uvnitř. Je pravidlem, že se vždy jedná o papír recyklovaný + upcyklovaný (stránky ze starých knih).
.
Co autorská práva?
Autorská práva ctím a rozhodně je nechci brát na lehkou váhu. Za obsah, který se na daných stránkách ze starých knih nachází, si nic neúčtuji. Vždy uvedu autory, kterým autorská práva náleží.
.
.
Detailnější popis:
Knihy použité pro tyto deníky jsou různě staré, většinou ze začátku 20. / konce 19. století. Čas se na některých podepsal míň a na jiných víc - proto jsou desky deníků většinou ošoupané.
.
Papír sešívám přírodními šňůrkami ze 100% konopí v různých barvách, aby vzhledově ladily. Šňůrky jsou 'voskovány' přírodním bramborovým škrobem, proto nemají strukturu klasické voskované nitě. Barveny jsou přírodními barvami bez toxinů a AZO barviv. Černá barva může lehce barvit papír v místě šití - to ale lze lehce napravit vygumováním. Právě díky těmto speciálním vazbám se dají listy papíru rozevřít naplocho.
.
Vazbu doplňuji různými kousky stuh, které mi doma jen tak ležely. Nekupuji je záměrně na výrobu deníků. Občas místo stuhy použiju jiný kousek upcyklovaného materiálu, někdy i samotný hřbet staré knihy.
.
Uvnitř je vždy papír
1) recyklovaný;
 různé typy, většinou se jedná o tvrdý bílý umělecký papír (170g/m2) - papír je 100% recyklovaný (z 50 % tvořený z recyklovaných kávových šálků typu Starbucks), bez kyselin. Je vhodný pro běžné výtvarné práce (pastelky, tužka, fix, pero, inkoust, voskovky, akvarelové pastelky a jejich LEHKÉ aplikace s vodou - NENÍ vhodný pro vlhká média jako je akvarel apod.) Dále je vhodný pro výrobu různých koláží a fotoalb.
2) upcyklovaný; stránky ze starých knih - skvělé jako podklad pro scrapbooking!
.
Každý kus je originál - neváhejte a berte, dokud jsou, protože stejné deníky už nikdy nebudou!
.
Vzadu uvnitř je umístěné logo.
.
.
Popis tohoto deníku:
------------------------------------------------------------------------------
Rozměry: 14 x 21 cm
Počet stran:
192
Desky:
ze staré knihy vydané r. 1870
Papír:
recyklovaný tvrdý bílý, stránky z knihy Magnetová hora od Andrého Lauriea, ilustrace G. Roux, hnědý upcyklovaný papír ze starých papírových tašek McDonald's
Typ vazby: 
kettle, french link a chain stitch
------------------------------------------------------------------------------
.
.
Pokud máte jakékoliv dotazy, neváhejte mi napsat.
.
Respektujte prosím autorská práva. Děkuji.

    Menu
    --