Domů Zboží Od Alba Sorcha

Úzký šátek do výstřihu v barvě slonoviny

Cena není dostupná
za 1 ks
Zboží není možné zakoupit
Zboží je vyprodáno. Můžete zkusit kontaktovat prodejce: Odeslat dotaz na zboží
Prodejce běžně nezasílá toto zboží do zahraničí. V případě zájmu však prodejce můžete kontaktovat pomocí Fler Pošty
Možnosti platby
Platba bankovním převodemPlatba bankovním převodem

Další zboží od Alba Sorcha

Katalogové č.: 13983487
Zobrazení: 156x
Vloženo: 10.4.2023
Počet srdcí: 11x
Oznámit porušení pravidel u tohoto zboží.
Důležitá informace: PROSÍM POZOR...z důvodu mé hospotalizace od příštího týdne budu sice vkládat nové zboží a přijímat objednávky, ale posílat budu až KONCEM KVĚTNA, když vše dobře půjde. Děkuji za pochopení

Začalo to nevinně sbíráním starého dobového oblečení, kde mě uchvátily staré krajky a to přdevším bavlnou vyšívaný tyl...florentinská krajka. A překulil se něaký ten rok a já se pustila do šití šátků a plédů, které jsou často inspirované dobovými plédy nebo šátky do výstřihy, které zdobily  ( nejen měšťanské) oblečení 19. a poč. 20.století. 

Šátky šiji z materiálů, které jsou jemné a nekosavé, proto se šátky dají nosit nejen pro sváteční chcíle, ale i jako každodenní doplňek. 

Typickým znakem mých šátků a mým autorský podpisem je začištění  rubových švů. Šátek nemá viditelné klasické overlockové švy ( ty úplně nesnáším na tak jemných tkaninách). Je ušitý tak, že i z rubu vypadá elegantně a upraveně a  guiltovací švy tak neruší celkový vzhled, když se šátek na krku přetočí na rubovou stranu. 

Krajky přišívám často na šátky ručně, zvlášť, když je krajka různě tvorovaná do obloučku.  Je to sice velmi pracné a zdlouhavé, krajky si však zachovají svoji krásu. 

Tek tedy:

Tento šátek je ušitý z portugalské krajky s květinovým motivem v barvě slonoviny.Lem má nařasený z květinové bordurové tylové krajky a švy jsou překryté jemnou lemovací krajkou stejné barvy. 

Tento šátek je úzký a  je ušitý podle dochovaného střihu starého šátku z 19.století, který měl za úkol zakrývat dekolt šatů. 

Rozměry: 184cm délka, 29cm šířka

Návod na údržbu: šátky jsou z jemných látek, proto je perte  ručně pouze v mýdlové vodě, lépe vlažné. Při větším zašpinění flek jemně namydlete ( výborně pomáhá Jelen na fleky - snad mu reklamu udělat mohu) a promnete mezi prsty. 

Ždímejte opatrným pomačkáním a volně rozložené nechte uschnout.

Šátek posílám v papírové poštovní krabičce nebo bublinkové obálce. 

Menu
--