Domů Zboží Od Veselá kovárna

Zahradnický pracovní nůž VENOUŠEK

Cena není dostupná
za 1 ks
Zboží není možné zakoupit
Zboží je vyprodáno. Můžete zkusit kontaktovat prodejce: Odeslat dotaz na zboží
Prodejce běžně nezasílá toto zboží do zahraničí. V případě zájmu však prodejce můžete kontaktovat pomocí Fler Pošty
Možnosti platby
Údaje nejsou k dispozici. Kontaktujte prodávajícího.

Další zboží od Veselá kovárna

Katalogové č.: 2486266
Zobrazení: 29x
Vloženo: 28.2.2012
Počet srdcí: 25x
Oznámit porušení pravidel u tohoto zboží.

Ručně kovaný pracovní nůž.

Jako kluk jsem rád jezdil k dědovi na vesnici. Ve stěně kůlny byl píchlý nůž, který sloužil jako univerzální nástroj. Řezali jsme s ním provázky, štípali třísky, okrajovali kedlubny a burgán... Vyrobil ho snad kdysi můj kovářský praděda Bohumil a já mu říkám Bohoušek a moje babička mu říkala "Žabka". Dřív bylo zvykem vše zužitkovat, takže když se ulomila špička staré kosy, udělal se z ní a kousku dubového dřeva malý nožík. Bohouška můžete vidět na doplňkových fotografiích.

Hospodářský nůž VENOUŠEK je vyroben z kvalitní oceli. Jedná se o pracovní nůž sekáčkového typu, který umožňuje i úder shora při sekání  (spíše polínkem nebo dřevěnou paličkou, kladivo bych nedoporučoval).

 

Rozměry:

čepel 10 cm

celková délka 25 cm

 

Tento nůž sekáčkovitého typu můžete použít k různému krájení a hrubšímu čištění např. kořenové zeleniny. Ale stejně dobře vám zašpičatí tyčky k rajčatům, uřízne provázek, připraví třísky na zátop, přesekne krtka..... :)

Rukojeť je vyrobena z kvalitní rukojeti na pilník, do níž je čepel zalepena speciální pryskyřicí. Pokud by vám jednou proschla, tak si s trochou šikovnosti můžete rukojeť vyměnit sami.

Jedná se o lety prověřený typ pracovního nože, který bude stále připraven k práci i v době, kdy všechny ty keramické, zubaté, laserem broušené a jiné moderní vymoženosti, budou dávno tam, kam patří - na smetišti nebo zpátky v Číně :)

Podívejte se také na většího brášku IGORA.

Menu
--