Domů Zboží Od almabe

Poslové dávnověku - TRILOBITI - RARITA !!!

Cena není dostupná
za 1 ks
Zboží není možné zakoupit
Zboží je vyprodáno. Můžete zkusit kontaktovat prodejce: Odeslat dotaz na zboží
Platba předem
Optimální doprava dle prodejce150 Kč
Možnosti platby
Údaje nejsou k dispozici. Kontaktujte prodávajícího.

Další zboží od almabe

Katalogové č.: 11763344
Zobrazení: 163x
Vloženo: 18.9.2020
Počet srdcí: 13x
Oznámit porušení pravidel u tohoto zboží.
Důležitá informace: Pro zákazníky ze Slovenska, je zřízen účet u Fio banky, kde platba v eurech je bez poplatků. Číslo získáte při potvrzení objednávky.

Cínovaný šperk je vytvořen ze skupiny trilobitů.  Jde o přírodní, zachované, čistě preparovaná fosílie  v pozitivu, dosud  nevyloupnuté z horniny - plátku kamene, takže o to  výlučnější !!! V kameni je šest trilobitů  cca 2 cm velkých.  Celý kámen měří  4 x 3,5 x 0,8 cm.

Celkovou kompozici šperku dotvářejí  plátek perleti a tři velké říční perly, bílé a barvy starozlata.

Šperk měří celkem 7 cm na výšku  a 4,5 cm na šířku.  

Šperk je  patinován, leštěn a ošetřen antioxidantem.

Šperk je zavěšen černé kulaté kůži délky 43 cm + prodlužující řetízek, se zapínáním na karabinku. Lze vyměnit za  náhrdelníkovou  lankovou ocelovou obruč černé  nebo platinové barvy, se šroubovacím uzávěrem.  Obruč má průměr 15 cm,  dobře kopíruje dekolt a tudíž neodstává. Stačí připsat do objednávky.

Trilobiti patří mezi prvohorní živočichy Objevili se ve starších  prvohorách,, asi před 550–530 milióny lety. Vyhynuli na konci prvohor (před 251 miliony let). Jednalo se o výlučně mořské živočichy. Zachoval se po nich bohatý paleontologiký materiál. Naleziště trilobitů jsou také v Čechách i na Moravě, nejvíce v oblasti zvané Barrandien (oblast mezi Prahou a Plzní)

Jako všechny zkameněliny organického původů je trilobit symbolem dlouhvěkosti. V  domovech vytváří harmonii a lad, v práci přináší úspěch a stabilitu. Fosilie mají vysoce ochranné účinky.

Menu
--