Domů Zboží Od Papírová křídla

Sójová svíčka Message in a Bottle (S)

Cena není dostupná
za 1 ks
Zboží není možné zakoupit
Zboží je vyprodáno. Můžete zkusit kontaktovat prodejce: Odeslat dotaz na zboží
Platba předem
Optimální doprava dle prodejce150 Kč
Možnosti platby
Údaje nejsou k dispozici. Kontaktujte prodávajícího.

Další zboží od Papírová křídla

Katalogové č.: 12159871
Zobrazení: 519x
Vloženo: 23.1.2021
Počet srdcí: 31x
Oznámit porušení pravidel u tohoto zboží.

Elegantní sójová svíčka Message in a Bottle ve stylovém hnědém skle.

Našla ji ráno na pláži v písku. Uchopila skleněnou láhev, která roky strávenými v mořských vlnách zmatněla, do rukou a zkoumavě se na ni zadívala. Uvnitř se něco neznatelně hýbalo, téměř jako by do ní někdo zavřel můru a ona teď poletovala uvězněná skleněnými stěnami. Ale ne, byl to svitek papíru. Prsty se jí rozechvěly zvědavostí, když začala láhev otevírat. Opatrně odtamtud smotaný papír vytáhla. „15. května 1969,“ přečetla nahlas a na zádech ji přitom zašimralo vzrušení. Usadila se do písku a zahloubala se do psaní mladého muže tápajícího ve světě, osamělého a ztraceného v životě, ve skrytu doufajícího, že najde někoho, kdo mu porozumí. Stála tam i adresa pro případný zpáteční dopis. Když jí na ni padl zrak, posmutněla. Zdálo se, že láhev se vzkazem nikdy neopustila záliv. Jakmile došla domů, zeptala se na adresu rodičů. „Ano, žije tam sám jeden starý pán,“ odpověděl jí táta. Dívka na nic nečekala a vyrazila. Když zaklepala na oprýskané dveře, otevřel jí stařík, překvapeně od ní přijal láhev a zeptal se jí, proč je tak skleslá. „Je mi líto, že vzkaz někdo nenašel dřív a vy jste zůstal sám,“ řekla. Usmál se. „Tehdy jsem ty láhve vypustil na moře dvě. A tu druhou našla ta nejúžasnější žena, se kterou jsem strávil celých padesát let. Zemřela před pěti roky, proto jsem sám.“ Dívka nadšeně poslouchala, na konci však opět svěsila ramena. Když viděla mužův tázavý výraz, vysvětlila: „Myslela jsem, že váš příběh bude přece jen mít šťastný konec.“ Znovu se usmál. „Ale on má šťastný konec, dítě moje. Jen je třeba si uvědomit, že nic netrvá věčně. Ty dobré věci obzvlášť. O to víc si musíš takové chvíle vychutnat.“

 

Vůně: magnólie

Objem: 120 ml

Doba hoření: cca 24 hodin

 

Svíčka je vyrobena ručně ze sójového vosku. Jeho předností je až dvojnásobná doba hoření oproti jiným variantám. Taky nevylučuje žádné škodlivé látky. Svíčka by po každém zapálení měla hořet alespoň tak dlouho, aby se vosk rozpustil až k jejím okrajům. Při dřívějším uhašení plamene by se tvořil tunel, knot by tedy mizel, ale vosk nikoliv.

Nenechávejte svíčku hořet déle než 4 hodiny. Před dalším zapálením počkejte, dokud vosk zcela nevychladne, a knot přistřihněte na 4 mm. Svíčka díky tomu bude hořet lépe a déle. Obal svíčky lze po jejím vyhoření znovu použít, například na uskladnění koření, čajů či na květiny.

Menu
--