Domů Zboží Od RE-NATUS

Hedvábí i sláma * koš, miska wabi sabi

Cena není dostupná
za 1 ks
Zboží není možné zakoupit
Zboží je vyprodáno. Můžete zkusit kontaktovat prodejce: Odeslat dotaz na zboží
Prodejce běžně nezasílá toto zboží do zahraničí. V případě zájmu však prodejce můžete kontaktovat pomocí Fler Pošty
Možnosti platby
Údaje nejsou k dispozici. Kontaktujte prodávajícího.

Další zboží od RE-NATUS

Katalogové č.: 13598752
Zobrazení: 114x
Vloženo: 11.10.2022
Počet srdcí: 26x
Oznámit porušení pravidel u tohoto zboží.

Originální designový autorský multimateriálový  "MIS.KOŠ" - tedy miska i koš, rustikální nádoba s příběhem...

...vytvořená pomalým postupným skládáním v duchu slow work (pomalá práce) v dlouhodobé "pracovní" meditaci za plného soustředění (mindfulness)

Ale pěkně od začátku:
Nejdřív můj manžel vysoustružil dřevěnou misku. Měla pěkné dřevo, trochu nepravidelný okraj a masivní dno. A protože byla mělká, použila jsem ji jako dno pro svůj mis.koš.
Zasadila jsem zachráněná semínka kukuřice a nechala ji vyrůst, celé léto zalévala, hnojila, přistiňovala a opatrovala. Sklizeň nebyla nic moc, jen asi 2 klásky vyrostly na metrových rostlinách ve skromném balkonovém kontejneru, nicméně listy měly velmi krásnou barvu a kresbu, pro pletení skvělou pružnost.
Při vyplétání stěn tohoto misko-koše s hrubou a záměrně nepravidelnou drátěnou kostrou ze zbytkových kusů drátu (mosaz, pozink, lak.hliník), jsem použila střídavě mnoho materiálů :  zmíněné kukuřičné listy a čnělky - tzv."vlasy", také svazečky vlastnoručně vypěstovaných rostlin lnu a levandule i se semeníky, pedig, proužky úpletu, zbytkovou přízi, ale i pravé indické hedvábí vínové barvy, krásně korespondující právě s listy kukuřice.
Mezi tyto pružné vrstvy jsem vetkla i množství korálků - keramické (ukoulené vlastníma rukama i zkušenou keramičkou), dřevěné korálky různých tvarů,  barev i věku, skleněné ohňovky, ...a vše jsem nakonec po okraji hustě obšila hrubým konopným provázkem.
...Tak nějak by asi vznikala miska, ošatka či košík někde na starém venkovském statku - pomalu, postupně, prostě by se zužitkovalo vše, co je právě k dispozici,  aby výsledek byl funkční, ale také aby svým primitivním způsobem zdobil - tedy ve stylu  WABI SABI, kde vedle sebe umí krásně existovat hedvábí i sláma, a kde je přijímána krása přirozené nedokonalosti i stárnutí...

Tento výrobek naleznete i v blogu klubu  100x jinak na téma "RŮŽE A VŘES"

image




Velikost : průměr dolní: 18 cm, horní 21 cm, výška 16 cm.
Přiznané i skryté úvazy, střapečky a rostlinné semeníky jsou jištěny speciálním tmelem (na přírodní a vodní bázi), přesto doporučuji jemné a šetrné zacházení.
Ostatní materiály ponechané v přírodním stavu, bez povrchové úpravy.
Očistit lze suchou cestou štětcem či jemným kartáčkem, při případném šetrném vysávání pozor na přečnívající části (semeníky, korálky...)

Použití:  samotná k dekoraci, jako zásobník na suché plody (ořechy), případně pevné ovoce (nejlépe vystlat ubrouskem); 
pro přechodné umístění květin (viz foto) je nezbytné vložit  dostatečně hlubokou neprosákavou misku nebo nádobu (např.plast, sklo, vázu...)

Jako JEDINEČNÝ SOLITÉR bude slušet modernímu interiéru i venkovské chalupě...
Určeno primárně pro interiér, při venkovním použití logicky dojde k postupné degradaci přírodních materiálů a korozi kovů.

Dávám věcem nový účel, nový vzhled, nový život...

100% ruční práce
100% upcyklace
100% ekologická

určitě 100% JEDINÁ taková na světě... :-)

TOP nominace:
JARNÍ HEMŽENÍ
SVĚŽÍ
NÁDECH RADOSTI
VÝSLEDKY DLOUHÉ ZIMY
VŠECHNY VŮNĚ PODZIMU
DÁME SKLENKU ?
KAŽDÝ MÁ RÁD VŘES
NEBOJ SE PROJÍT VŘESOVIŠTĚM

Menu
--