Domů Zboží Od QAA

St. Martin

1 800 Kčza 1 ks
Zboží není možné zakoupit
Zboží je vyprodáno. Můžete zkusit kontaktovat prodejce: Odeslat dotaz na zboží
Platba předem
Optimální doprava dle prodejce150 Kč
Možnosti platby
Platba bankovním převodemPlatba bankovním převodem

Další zboží od QAA

Katalogové č.: 1787873
Zobrazení: 234x
Vloženo: 17.6.2011
Počet srdcí: 41x
Oznámit porušení pravidel u tohoto zboží.
Důležitá informace: Ukončím zde v obchůdku QAA na dobu neurčitou. Většina zboží je ve výrazné slevě. Kupte si je ted' - všechno zmiží (po prodloužením) v 1.11.2018

Svatý Martin z Toursu je nam znamý z dvou důvodů: jako štědrý duch který rozdělil to, co měl s chudými a jako zvěstovatel zimy. Říká se, že přijiždí na bílém koni....

V tomto náhrdelníku je Martin zobrazen jako rytíř (on byl ve skutečnosti důstojník kavaleristů) jezdící mezi vířícími vločkami sněhu které pak padají na cestu. Voda se mění v ledové krystaly, řetězy a brnění řínčí v rytmu s kopyty koně.

Patinovaný medailon je z Ag 925, stejně jako zavírání (připominající jeho slavně roztržený plašt´) a řetízky a ostatní komponenty. Kamínky jsou sněhový jaspis a broušený přírodní křišt'ál (křemen). Měří 48,5 cm a obsahuje vic než 15 gramů stříbra. Je řádně označený Puncovním úřádem i autorskou značkou.

Naše rodinná tradice je při prvním snežení sebrat trochu sněhu a uvařit z ní bílou čokoládu. Přibalim k tomu šperku jednou bílou čokoládu abyste si také pochutnali na kouzlu začatku zimy.

***********************************************

Saint Martin of Tours is known to us today in two ways: as a generous spirit who shared what he had with the poor, and as a harbinger of winter. It is said in Czech that he "rides in on a white horse," meaning that the first snowfall usually happens around his day, November 11. In this necklace, we see our gallant knight (actually he was a cavalry officer) riding forth among swirling snowflakes that fall upon the road. Where there is water, ice forms, and his chains and armor rattle in rhythm with his horse's hooves.

The antiqued relief medallion is made from sterling silver, as is the clasp - which suggests his sundered cloak- as well as the chains, and all the other bits and bobs on this necklace. The stones are snowflake jasper and quartz crystal. It is 48.5 cm long. There are 15.51 grams of silver in this piece, and it is marked by the assay office and with my own stamp vouching for its purity.

When the first snow falls, our family tradition is to collect a little of it and brew it up with a bar of fine white chocolate to make a delicious winter drink. A bar of this chocolate is included in the package with this necklace.

    Menu
    --