Domů Zboží Od Arthela

Malá mořská víla - kyanit, kuličky serpentinitu

Cena není dostupná
za 1 ks
Zboží není možné zakoupit
Zboží je vyprodáno. Můžete zkusit kontaktovat prodejce: Odeslat dotaz na zboží
Platba předem
Optimální doprava dle prodejce260 Kč
Možnosti platby
Platba bankovním převodemPlatba bankovním převodem
PayPalPayPal
Platební kartyPlatební karty
Platební tlačítkoPlatební tlačítko

Další zboží od Arthela

Katalogové č.: 7435761
Zobrazení: 123x
Vloženo: 17.5.2016
Počet srdcí: 32x
Oznámit porušení pravidel u tohoto zboží.

Název kyanit nemá nic společného s kyanidem. Pochází z řeckého slova kyanos, modrý, alternativním názvem je disten. Modře zbarvený kámen je po vybroušení velmi podobný safíru. V Evropě dokonce nebyl kyanit až do začátku 20. století od něj odlišován a byl tak i prodáván. Tento kyanit je přírodní, tedy neopracovaný, háže krásné odlesky a jeho velikost je přibližně 4,5x2,5 cm. Celý šperk je doplněn korálky světle zeleného serpentinitu a porcelánovým obličejem s tyrkysovou glazurou. Vytvořen je metodou měkkého pájení z bezolovnatého cínu s příměsí stříbra a z pocínovaného měděného drátu. Rozměry v nejširších místech jsou 6,5x6 cm.  

Náhrdelník je zavěšen na řetízku o délce 50 cm, návlekový materiál i jeho délku je možné změnit podle vašeho přání. Dodávám v dárkové krabičce.

Šperk je patinován, leštěn a ošetřen antioxidačním prostředkem. Po delším užívání ho doporučuji očistit, například omýt odmašťovacím prostředkem (jar), a oživit antioxidačním nebo v kuchyni běžně dostupným olejíčkem.

Dočetla jsem se: Kyanit je kamenem meditace, živých snů, změněných stavů a vizualizací. Během těchto stavů poskytuje ochranu. Přináší loajalitu, upřímnost a klid, odstraňuje hněv a zmatek. Kyanit v sobě nedrží negativní energie a je silným ochranným kamenem. 

Podle znamení zvěrokruhu patří Býku, Váhám a Beranu.

Menu
--