Domů Zboží Od IvAtelier

Křesílko Bernkop

Cena není dostupná
za 1 ks
Zboží není možné zakoupit
Zboží je vyprodáno. Můžete zkusit kontaktovat prodejce: Odeslat dotaz na zboží
Platba předem
Optimální doprava dle prodejce0 Kč
Možnosti platby
Platba bankovním převodemPlatba bankovním převodem

Další zboží od IvAtelier

Katalogové č.: 7606131
Zobrazení: 412x
Vloženo: 18.7.2016
Počet srdcí: 48x
Oznámit porušení pravidel u tohoto zboží.
Důležitá informace: Aktuálně tvořím jen velmi omezeně z důvodu rodičovské dovolené. Ráda své zboží i za něco vyměním. Jiný nábytek, něco k rekonstrukci naší chalupy, hrníčky do kuchyně. Pokud máte co, zkuste nabídnout :)

Renovované křesílko Bernkop z období první republiky

Telefonát: Už si přesně nepamatuji co to bylo za den, ale volal Honza. Dává dohromady starou vilku a v kůlně našel nějaký nábytek, pár židlí. "Pošlu ti fotky, jestli něco z toho chceš tak řekni, jinak to spálím". 

Když poslal fotky, mou pozornost okamžitě upoutalo tohle křesílko. Věděla jsem že bude staršího data, sedla jsem do auta a okamžitě pro něj jela. Pamatuji si že bylo pondělí, pršelo tak hustě že mi stěrače nestíhaly, skoro nic jsem neviděla, auto na silnici plavalo, ale já pro něj musela. Byla to láska na první pohled. 

Doma ho čekalo přebroušení, mělo už něco za sebou. Nová lazura a lak, lehké očalounění sedáku 1,5cm tužším molitanem. Potahovou látku jsem na něj vybírala ještě dlouho po tom, co dostalo poslední vrstvu laku. Věděla jsem že to musí být něco geometrického, něco co do prvorepublikovéhho stylu zapadne. 

Stále mám tendence si ho nechat, až si jednou pořídím do pracovny i prvorepublikový stůl. Jenže než dokončím rekonstrukci svého domu a udělám si pořádnou pracovnu, to bude ještě pár let trvat. A než aby se na něj prášilo, věřím totiž že se ještě k nějakému podobnému dostanu :).

Výsledek vidíte na fotografiích. 

Křesílko bylo původně prodáno, nakupující si však na poslední chvíli rozmyslela a vyměnila je za podobné s motivem růží (ve fotkách) které jsem měla doma k dodělání. Proto se nelekejte pokud jej vidíte i v prodaných :).

Menu
--