Domů Zboží Od Arthela

Lepší je vínečko... - ametyst

Cena není dostupná
za 1 ks
Zboží není možné zakoupit
Zboží je vyprodáno. Můžete zkusit kontaktovat prodejce: Odeslat dotaz na zboží
Platba předem
Optimální doprava dle prodejce260 Kč
Možnosti platby
Platba bankovním převodemPlatba bankovním převodem
PayPalPayPal
Platební kartyPlatební karty
Platební tlačítkoPlatební tlačítko

Další zboží od Arthela

Katalogové č.: 8478649
Zobrazení: 78x
Vloženo: 25.4.2017
Počet srdcí: 30x
Oznámit porušení pravidel u tohoto zboží.

Rozměry krásného surového ametystu jsou 3x2,5 cm, doplněn je kuličkami tmavého ametystu. Celý šperk je velký 6x5,5 cm, zavěšen je na řemínku o délce 50 cm, návlekový materiál i jeho délku je možné změnit podle vašeho přání (řetízek, fialová stuha...). Dodávám v dárkové krabičce.

Šperk je patinován, leštěn a ošetřen antioxidačním prostředkem. Po delším užívání ho doporučuji očistit, například omýt odmašťovacím prostředkem (jar), a oživit antioxidačním nebo v kuchyni běžně dostupným olejíčkem.

Dočetla jsem se: Ametyst je fialovou odrůdou křemene. Název pochází z řeckého slova methy - medovina, která bývala oblíbeným opojným nápojem, proto slovo amethy se může přeložit jako neopojný, střízlivý. Už za Aristotela se ametyst nosil jako amulet, kámen cudnosti a zdrženlivosti. Ve středověku byl velmi oblíben církevními hodnostáři, v biskupském prstenu stále manifestuje oduševnění a vnitřní čistotu. Do objevení velkých nalezišť v Brazílii patřil ametyst mezi nejcennější drahokamy světa a jeho hodnota byla srovnatelná se safírem, smaragdem, rubínem i diamantem. Ametyst je symbolem proměny a inspirace, probouzí odhodlání opustit staré návyky, zbavuje strachu z neznámého.

Podle znamení zvěrokruhu patří k Rybám, Beranovi, Střelci, Panně a Štíru.

Menu
--