Pozor! Toto není nějaký stěžovací článek. Berte to  s nadhledem a úsměvem jako já, i když to vlastně k smíchu moc není. Byla jsem součástí skvělých klubů a týmů, poznala jsem úžasné lidi.  A přesto mi to nedá a musím to napsat.

Člověk je nějaký ten pátek na Fleru a občas ho přepadne (hloupá?) touha někam patřit. Člověk si tak pořád nějak tvoří doma, sám, akorát se řvoucíma dětma za zády a tak má potřebu se spojit se stejně "postiženými" lidmi.

Představte si Máňu. Máňa má několik věčně nemocných dětí. Máňa se snaží živit rodinu, protože za směšné tři a půl tisíce se toho moc nakoupit nedá (prosím hnidopichy, aby odhlédli od toho, že si Máňa nemusela dělat tolik dětí). Máňa poctivě studovala a pracovala a je trochu šikovná na ruce a má spoustu nápadů. Tak začala podnikat. Pozor!!! Máně se daří!  Spousta lidí jí to přeje a tak  se milá holka rozhodne, trochu pomoct ostatním a seznámit se a vleze do prvního  klubu, který se jeví jako přátelský, pracující, spousta skvělých lidí, kteří slibují skvělé výsledky. Máňa je nadšená! Sprcha přichází po dvou dnech. Příjde zpráva - Máňo neplníš si své úkoly!!! Přečti si pořádně nástěnku. A tak Máňa i přesto, že má spoustu povinností, zakázek a nemocné děti, přečte nástěnku, která by si co do délky mohla zasoutěžit s Biblí. Moc rozumná z toho není, ale jde vyplnit klíčová slova u svých třech set položek zboží, ve tři ráno dodělá osm nominací, které měla mít hotové v tomto týdnu, v pět padne do postele a v šest vstane s prvním dítětem.

No moc dlouho se to takhle dělat nedá a tak jednoho dne Máňa musí volit, buď zakázky, nebo nominace pro klub. Tak jednou se přece nic nestane, že..... Takže Máňa dělá neviditelnou, zapojuje se v rámci možností, ale tabulka v google je neúprosná!!!!! Za dva dny blikne zpráva. Máňa ji otevře a vidí, že má první výstrahu, omluví se a vše opět v noci dodělá. Je jí odpuštěno.  Uf. Je ráda. Přece by ji tihle přátelští lidé nevykopli. Vždyť jsou to její přátelé!!! Někteří i zákazníci! Máňa přemýšlí, když to stíhají ostatní, jak to že já ne? Mám asi špatnou pracovní morálku. Doma se vrší nádobí, prádlo jak vyprané tak nevyprané, ale Máňa smaží nominace a klíčová slova, aby ji nevykopli z klubu. Po měsíci to Máňa vzdá a odejde sama........Po týdnu Máně blikne zprává - smaž všechna klíčová slova, parazituješ na nás! Máně je mdlo - někdo koho ani nezná na ni vykřikuje tónem, jakým by nemluvila ani se svým dítětem. Navíc má přes 700 položek zboží. Se někdo asi zbláznil. Parazituje ha ha. Za tu dobu nebyla Máňa ani jednou v nominaci od báječných lidí natož na titulce.

Máňa je smutná zavrtá se do práce, ale pocit sounáležitosti v ní dříme a jednou se probudí!  Tak se přihlásí do jiného báječného klubu. Z toho je vzápětí vykopnuta, protože má klíčová slova z jiného klubu a ve dvou klubech být Máňa nesmí. Ne ne ne a ne! (Možná si u toho i dupli nožičkou). Nikdo se neptá, nepátrá, prostě se maká a poslouchá. Máňa ale nikdy nebyla moc ovčí typ a doprošovat se nebude. Jen přemýšlí, jak byli v tom prvním klubu vlastně prima, že  tam dostala ještě varování.

Za nějaký čas dostane Mána typ od Bláni. Ta je v super klubu, přátelském, pomáhacím, nejsou tam téměř žádné povinnosti nebo vojenský režim. Máňa jásá a přihlásí se. Už je poučená, ví, že povinnosti se musí plnit a tak maká, zapojuje se. Její snaha se cení. Ovšem doma se opět vrší nádobí, prádlo, nemoci....A tak Máňa klub opouští i přesto, že se tam cítí dobře, dokonce i základy lepšího focení se dozvěděla. Ovšem pravidla a google tabulky jsou neúprosné a protože má svědomí odchází.

Po hoooodně dlouhém čase zase Máňu přepadne pocit samoty a tak si najde klub, kam by se hodila (do původního klubu se nevrátila, ten byl z nějakých příčin zrušen,  obnoven, zrušen, Máňa se  v tom ani nevyzná, politiku  přestala sledovat dávno). Ovšem co čert nechtěl, děti onemocněly, pak se jelo na dovolenou a než se Máňa po návratu prokousala zprávami od zákazníků, přišla zpráva, že je z klubu vykopnuta. Bez vysvětlení jedním klikem. Máňa přemýšlí jestli se má zeptat, ale pak si řekne, že je dospělá a nemusí se někoho doprošovat a že má stejně svých povinností dost. A tak v klidu umyje nádobí, vypere prádlo a smíří se s tím, že nebude v žádné nominaci, protože nemá ty správný klíčový slova.  Přemýšlí co se stalo s lidmi, které tam znala a měla ráda, proč ji někdo nevaroval, nebo proč se někdo nezeptal. Přemýšlí jak se lidi změnili. Proč by se ptali, když můžou použít jedno tlačítko. Proč nutí dospělé lidi, kteří se snaží vydělávat, aby se cítili jako blbci. Je tohle opravdu tak jiný svět, že tu nemusí být k sobě slušní? A řekl někdo vůbec těm lidem, že tvořením nominací ještě nikdo děti nenakrmil? No a tak Máňa přemýšlí a přemýšlí, napadají ji různé věci a jestli neumřela, tak přemýšlí dodnes.

Pozn: Jakékoliv podobnost je čistě náhodná a zbytek ať si přebere každý sám. Dotazy a připomínky směřujte k Máně nikoliv k autorovi článku.

Pozn2: Prosím členy všech klubů, aby si to nebrali osobně. Samozřejmě vím, jak jsou kluby důležité, skvělé, pracovité a co všechno pozitivního přináší. A to negativní tu šíří jen ti nepřející. Pro ty kdo to nepochopili, do klubů a jejich funkcí se  nenavážím, pouze konstatuju, že i lidi co nemají tolik času na plnění neživotně důležitých úkonů si zaslouží jednání s respektem a slušností. Hezký den.