Domů Profil prodejce Aiko Chilli
Blažena Zappe
  • aktivní prodejce od r. 2011
    Reaguje na objednávky obvykle do 6 hodin.
  • Praha 10, ČR
  • 123 prodaných kusů
  • 100% kladných hodnocení
Hodnocení: (29) 100%
Nadšenci: 159
Aktivita: aktivní
Prodáno: 123
Registrace: 7.11.2011
Město: Praha 10
Stát: ČR

Aiko Chilli

/ Prodávající
Novinky
1087160
19.12.2023 NOVINKA! Nádherní andělé na svíčku.
Stále vkládám nové zboží a stíhám odesílat. - Zásilkovna teď doručuje do druhého dne.
Osobní vyzvednutí možné i na štedrý den.

Mam maličký atelilér v kterém tvořím, povětšinou, veliká díla. Hrníčky ani mističky u mě (obvykle) nenajdete. Většina výrobků je pro prospěch přírody - různých broučků, čmeláků, motýlů, ptáků... Nebo pro naše zdraví, ať už fyzické či duševní :-)

Zachycuji v tvorbě své aktuální nálady, pocity, potřeby. Inspiruji se hlavně přírodou nebo svými dětmi. Mám plnou hlavu nápadu.

Tvořím z lásky. A bez téhle lásky prostě nemůžu být.

Pálím ohněm, v peci na dřevo - Když mám hotovou spoustu vyrobků, tedy spíš když se ta chvíle začne blížit, začnu doma vyhrožovat pálením. Pak si seženu hlídaní pro děti. S manželem několik hodin skládáme věci do pece a já si k ní pak sednu a začnu topit. Zpočátku velmi opatrně, aby vše nepopraskalo. Hlídám, aby teplota moc nestoupala, dusím plameny. Po několika hodinách už topím hezky z vesela, oheň pěkně plápolá a já s gustem přikládám. Když takhle topím asi 7/8 hodin, kukátkem mohu pozorovat takový zázračný zlom - v peci není tma, ale všechny výtobky začnou žluto-červeně svítit. A to už začínám topit víc než z vesela. Beru rukavice a cpu tam dřeva co se dá. Dlouhou tyčí roštuji a zase cpu a zase roštuji.... V peci to hučí. Z komína šlehají plameny. Někdy uprostřed noci (asi po 14 hodinách pálení) konečně pada žároměrka s značkou 120 (1200stupňů) a já padám do postele (často ještě zmazaná od sazí a popela. Druhý den pak pořád brousím okolo pece a sleduji jak klesá teplota. Celá nedočkavě až ji otevřu :-)

 

Miluji přírodu.

Miluji ji tak, že jsme měli přes zimu doma ježka - tušíte vůbec jak moc takový ježek smrdí? :-D ale stejně jsme to s ním v našem malém bydlení vydrželi až do jara (za čož obdivuji především svého muže, který přírodu zas tak nemiluje :-) o to víc zřejmě miluje mě). Ubytovávám na zahrádce čmeláky a různý jiný hmyz. Pěstuji kytky které mají rádi motýly. No, se slimáky už takový kamarád nejsem, ale sypat si po zahradě nějaký jed, to zas ne - takže máme na zahradě Indické běžce (kachny), kteří se u nás mají skvěle a my jsme nejen bez slimáků, ale ještě k tomu máme vajíčka. I tři zachráněné slepice (z velkochovu). Přes zimu také krmím ptáky, máme doma dva psy a kočku a chystám domek pro netopýry.

Byl úplně malinkej :-)      Moje kachničky :-D trávník tu nevypadá moc lákavě, ale to byl čerstvě založený.

Byl neuvěřitelně maličkej                  Moje pomocnice :-)

Jenže miluji i krásné věci a ještě k tomu zbožňuji dělat keramiku. Tak jsem pro vás začala dělat krásná díla která ještě pomáhají přírodě. S každou Vaší koupí mého výrobku mám krásný pocit, že jsme společně udělali zase kousek dobra :-)

Pro včelky samotářky, berušky, zlatoočka atd.   Pro čmeláky - ty nesmírně zajímavé a užitečné tvorečky   Pro ptáčky na léto   a na zimu pro opeřené strávníkyPro včelky samotářky     Pro užitečné čmeláky       Pítko pro ptáčky i krmítko

Všechny mé výrobky jsou pálené ve vlastní peci na dřevo, což jim dává charakteristický vzhled kterého se v elektrické peci nedá dosáhnout. Každý výpal je tedy sice velmi pracný a zdlouhavý, je ale napínavé čekat co mi oheň na výrobky namaluje tentokrát. To souvisí také s vysokou kvalitou výrobků - všechny jsou z té nejkalitnější hlíny, pálené na vysokou teplotu (až 1350°C), to zaručuje úplné slinutí hlíny - tj, že se výrobek stane opravdu celistvým a nic se jen tak nerozpadne (určitě už jste měli hrneček který se oprýskal na všech stranách, to byla špatná či špatně vypálená hlína).

  Při stavbě i s taťkou stavitelem :-)  výpal  A radost z výpaluStavba i s taťkou stavitelem               Výpal                       A radost!

No a nesmím zapomenout na své velké pomocníky a inspirátory, bez nich by to nešlo.

Můj muž co všechno strpí i odedře  Moje velká faninka a kamarádka Martina  Můj muž co vše strpí a hlavně odedře  Velká fanynka a kamarádka Martina

Naše smečka  Rodiče   A fler

   Naše čtyřnohá smečka    Rodiče co vše splní        A vy co mě podporujete :-)

 

Pokud u mě nenajdete co hledáte, napište mi, ráda Vám to vyrobím.

Děkuji že u mě nakupujete a věřím, že Vám mé výrobky udělají radost a užitek.

Bláža

Způsob dopravy
dle dohody včetně osobního převzetí
Komentáře
Pro přístup k této funkci se prosím přihlaste nebo se nejprve zaregistrujte.
Fler kluby
Uživatel nevlastní žádný Fler klub.
Fotogalerie
Žádná fotografie ve Fler fotogalerii.
Zboží

Další zboží od Aiko Chilli

Oznámit porušení pravidel tímto uživatelem.
Menu
--