Domů Profil prodejce s-beads
Sylva Procházková
  • aktivní prodejce od r. 2013
    Reaguje na objednávky obvykle do 30 minut.
  • Letohrad, ČR
  • 3964 prodaných kusů
  • 100% kladných hodnocení
Hodnocení: (857) 100%
Nadšenci: 1388
Aktivita: aktivní
Prodáno: 3964
Registrace: 25.8.2013
Město: Letohrad
Stát: ČR

s-beads

/ Prodávající
Novinky
1102088
28.4.2024 Dnes jsem vložila novinky: https://www.fler.cz/shop/...
A přeji krásnou neděli. :-)

Jmenuji se Sylva Procházková a na Fleru jsem od roku 2013, kdy jsem propadla kouzlu roztaveného skla a od té doby se snažím v každé volné chvíli sednout si ke kahanu a tvořit skleněnou krásu. Postupně jsem k vinutkám přidala pravý smalt a také foukané sklo. Každý můj výrobek je stoprocentní originál a ne vždy se dá zopakovat. 

V tomto článku z roku 2023 a také v tomto z roku 2017 se se mnou můžete seznámit o trochu víc.

image

(Foto vinutky v plameni od Heleny Görnerové)

Pár ukázek vinutek a šperků z nich, které už mají své majitele:

Vinuté disky - náhrdelník Ptáček Jarabáček - vinutka Vinutka Louka

image 

A ještě přidávám ukázky smaltů:

Důležitá informace ke šperkům: doporučuji šperky skladovat v suchu, nedoporučuji je nechávat v koupelnách nebo v jiném vlhkém prostředí. 

Ve snaze šetřit přírodu jsem přestala posílat tištěné faktury spolu se zbožím, jsou dostupné ke stažení ve formátu PDF přímo u objednávek.

 

Vinutky jsou korálky vzniklé tavením skleněných tyček navíjeného na otáčející se drát, odtud název vinuté perle - vinutky. Nanášením různobarevných skel je možné vytvářet zajímavé motivy a efekty, díky kterým vzniknou často malá umělecká dílka.

K práci se sklem jsem se dostala poprvé v roce 2013 na kurzu u Šárky Rooya a kouzlu vinutek jsem naprosto propadla, a i teď po letech vytahuji vychladlé vinutky z pece se zatajeným dechem a očekáváním, jak to vlastně dopadlo. Od té doby jsem také párkrát absolvovala kurz vedený italským sklářským mistrem Davidem Penso pocházejícím z ostrova Murano, což je světové centrum sklářského řemesla. U Davide Pensa jsem se učila také foukat sklo, ale to je zase trochu jiná disciplína, které se věnuji jen občas a ne vždy s úspěchem. 

Vinutky pro větší odolnost chladím řízeně v chladící peci.

 

 

 Foto: HelenaG

Práce s pravým smaltem

Pravý smalt je křemičitá tavenina příbuzná sklu a porcelánu, která vytvoří na kovu hladký a lesklý povlak. Nanáší se na ručně vyřezaný měděný plech (případně na stříbrný či jiný plech) v několika vrstvách a ty se opakovaně vypalují při velmi vysokých teplotách ve smaltovací peci. Opakovaným vypalováním se dají dosáhnout efekty, které často překvapí i samotného ztvůrce. Po konečném vypálení je potřeba ještě zabrousit hrany smaltu.

Práci se smaltem se opakovaně učím na kurzech u Magdaleny Urbanové, jejíž tvorba mě ke smaltu dovedla. Smalt je přesně pro mě, mám ráda překvapení a smalt překvapuje po každém vytažení z pece, protože barvy se mění chemickou reakcí způsobenou vysokou teplotou, některé zcela zmizí, aby se při dalším pálení znovu objevily, další udělají krásné a pro mě stále nečekané efekty. Smalt prostě není nic pro puntičkáře a perfekcionisty. :-)

Bohužel ale neumím zopakovat již vyrobený smalt, raději se tedy podívejte do mé nabídky nebo si počkejte na nové výrobky, jistě si mezi nimi vyberete.

Smaltovaný šperk je odolný a pevný, přesto s ním zacházejte jako se šperkem, při pádu na zem by se mohl poškodit. Voda samotný smalt nepoškodí, přesto jej před koupelí či sprchou odložte, protože šperk se skládá i z dalších částí jako je kůže nebo řetízek a kovové komponenty, které stykem s vodou trpí a rychleji se opotřebovávají. Oč pečlivěji budete o svůj šperk pečovat, tím déle Vám vydrží. 

 

image image image

image image image

Způsob dopravy
Zboží odesílám do čtyř pracovních dnů od připsání platby na můj účet. Zasílám jej Zásilkovnou nebo doporučeně Českou poštou pečlivě zabalené nejdříve do bublinek a pak ještě do bublinkové obálky tak, aby Vám došlo v pořádku. V případě práce na zakázku účtuji zálohu ve výši 100%. Pro zákazníky ze Slovenska a z Evropské Unie jsem si zřídila účet u FIO banky.
Komentáře
Pro přístup k této funkci se prosím přihlaste nebo se nejprve zaregistrujte.
Fler Boxy
Žádný veřejný FlerBox.
Fler kluby
Fotogalerie
Žádná fotografie ve Fler fotogalerii.
Zboží

Další zboží od s-beads

Oznámit porušení pravidel tímto uživatelem.
Menu
--