Domů Prodané zboží prodejce Rjabinnik Bledulka - dřevěná autorská hračka - jarní víla

Bledulka - dřevěná autorská hračka - jarní víla

Když se začnou ve sněhu objevovat první ostrůvky, v nichž rozespalá Paní Tráva začíná nastavovat prvním slunečním paprskům svoji ještě zcuchanou čupřinku, celý svět jakoby pookřál. Pomaličku se začíná probouzet, aby se po dlouhém odpočinku pod sněhovou peřinou připravil k Velké oslavě života.

Čas jarního tání v sobě nese veškerou magickou moc naděje a očekávání.
Ještě to potrvá, než stromy rozproudí svou mízu a pochlubí se bohatstvím nalitých pupenů, ještě nějakou dobu se bude vzduch tetelit vzrušením pozvolného procitání...
Ale na svou Velkou Chvíli se už připravují všechny ranné cibulky, do té doby schoulené v hnízdečkách rozmrzající Paní Země. Ta už tepe životem ještě neviditelným a svolává své Věrné Pomocníčky:

"Honem, víly SněhuTání, protřít očka - už je čas!
Pojďte, skřítci Jarního Probouzení, přiložit ruku k dílu zas..."

A malí lidičkové nezaváhají. Něžně a láskyplně probouzejí svěřené cibulky - občas některou pošimrají, aby se už odhodlala vyslat ke Sluníčku svůj první lístek; jinou na koříncích polechtají, aby se nebála pevně zachytit mezi částečkami půdy...

A tu a tam některou poškádlí rozpustilou písničkou, kterou už dávno všechny naučili kamarádi Křemílek a Vochomůrka:

" Vstávej, semínko, holala
bude z Tebe Fiala..."

Sněženka s Bledulkou,
Petrklíč, Narcis, Modřenec, a Tulipán ... čí srdce by tou krásou neroztálo?

Slyšíte? Přichází JARO...

Skřítkové, víly a dryády: všudypřítomní malí pomocníčkové, pečovatelé a udržovatelé křehké rovnováhy mezi světem Naším a Tím Jiným :-)
Od Životvoření jsou tu samozřejmě Jiní, Povolanější.
Vytvořit otisk vzpomínky na malou, ale neopomenutelnou bytůstku snad v moci našich rukou je.

Dřevánci a Dřevěnky z mé dílny jsou zde pro ty z Vás, kterým se to doma malými tvorečky nehemží tak, jako u nás a přesto jsou si jistí, že je jejich domov tím pravým místem pro nějakého toho PidiKamaráda.
Rádi se zabydlí na Vašem ročním stolku, na poličce i v postýlce Vašeho drobečka.

Přírodní smrkové dřevo ručně opracované, dekorované vypalováním, povrch ošetřen bezbarvým olejem z ryze přírodních surovin s atestem pro použití k výrobě dětských hraček i pro styk s potravinami (technický list zašlu na požádání společně s Dřevěnkou).


Hračka waldorfského typu.
Rozměry cca 10,2 x 3,5 x1,8 cm.

Pokud si k víle vyberete kamaráda, kterého už nemám v nabídce, rád pro Vás vyřežu třeba celou skupinku. Domluvíme se vnitřní poštou a do týdne vystavím novou rodinku s rezervací.

Dřevěnka - made by Rjabinnik, designed by Rounien 2009 Creative Commons License

Barvy:
prodejní cena
136 Kč
Prodáno 6.10.2014
Zboží je nedostupné.
Přesto máte zájem o toto zboží? Zkuste kontaktovat prodejce s žádostí o výrobu pomocí odkazu Poslat dotaz na zboží níže.
Informace
« »
Informace o zboží
Prodejce: Rjabinnik
Katalogové č.: 5395170
Vloženo: 12.8.2014
Menu
--