Domů Profil prodejce Elori by Veronika
  • aktivní prodejce od r. 2016
    Reaguje na objednávky obvykle do 5 minut.
  • Brno, ČR
  • 24 prodaných kusů
  • 100% kladných hodnocení
Hodnocení: (13) 100%
Nadšenci: 93
Aktivita: aktivní
Prodáno: 24
Registrace: 5.5.2016
Město: Brno
Stát: ČR

Elori by Veronika

/ Prodávající
Novinky
519970
15.6.2016 Máte někoho, komu se blíží narozeniny nebo jiný významný den a chtěli by jste ho mile překvapit? Ráda vypěstuji krystal na zakázku.

Ahoj,

vítejte v mém obchůdku „Elori by Veronika“, jejichž prostřednictvím se s vámi ráda podělím o všechno, co se mé tvorby týká.

Název pro mé stránky - ELORI - jsem vybírala dlouho, ale nakonec se mi ho podařilo vytvořit promícháním písmen ze slov "periodic element", protože pracuji s úžasnými prvky, v podobě bizmutu a stříbra.

Pro více informací o tom, jak vznikají krystaly bizmutu navštivte prosím mou sekci "O bismutu" a nebo si přečtěte článek, který mi vyšel ve Flér MAGu ZDE.

Tvorbou šperků si plním svůj velký životní sen a touhu. Po studiu Umělecké školy si šperky získávaly stále intenzivněji mou pozornost. 

Nápady na ztvárnění šperků ke mně přicházejí samy, jen jich využívám a vkládám do jejich tvorby energii. Mám ráda chvíle, kdy šperky na ženách ožívají a zdůrazní tak jejich krásu a výjimečnost. Tvořím stejně jako žiji - s radostí a pro radost a doufám, že radost přinesou mé šperky i vám - ať už pohledem nebo koupí. 

Kovové komponenty používám z 90% ze stříbra 925/1000.

 

Přeji i vám tolik radosti a štěstí, které zažívám já při své tvorbě.

 

Veronika Kružíková

 

s laskou a peci

JAK VŠE VZNIKÁ?

 

Jak vše vzniká

 

Všechny krystaly jsem "vypěstovala" sama a s láskou v České republice.

 

Bizmut je málo známý kov, vzácnější než stříbro. V periodické tabulce jej najdeme pod číslem 83. Ve skutečnosti je v současné době na světě pouze jeden důl, kde se bizmut těží.

 

Já tento těžký kov roztavím a vyfiltruji z něj nečistoty. Postupným kontrolovaným ochlazováním se v roztavené hmotě začnou tvořit krystaly, které ale nejsou na první pohled vidět.

To, jestli jsem celý proces zvládla a krystalky mi opravdu vznikly, zjistím až po určité době tak, že rozžhavený kov přeleji do druhé nádoby a v té první by mi měly zůstat uchycené krystaly.

Pokud mi nic nevzniklo, musím čekat minimálně 24 hodin, aby se kov stabilizoval a já jej mohla znovu roztavit a zkusit své štěstí znovu.

Pokud se mi vše ale podaří je to úžasná podívaná - barva krystalů se během několika sekund až minut mění ze stříbrné na zlatou, potom na fialovou až blankytnou a za určitých podmínek docílím i nádherné duhové barvy.  Výsledky nejsou nikdy stejné, ale vždycky úžasné!

Po vychladnutí krystaly dostanu z nádoby ven a dále s nimi pracuji. Je třeba je rozřezat, upravit na požadovanou velikost, zapilovat ostré hrany, očistit je a poté usadit nebo dotvořit z nich šperk. K uchycování stříbrných oček k náhrdelníkům používám techniku letování, kde pracuji výhradně s bezolovnatým cínem.

 

Práce s bizmutem bývá občas velmi náročná, obzvláště pokud se jedná o malé kousky krystalů. Ty se můžou při řezání či pilování poškodit, a tím se pro mě stávají nepoužitelné a musím počkat, až se mi krystal podobné barvy a velikosti podaří udělat znovu.

Velmi dbám na kvalitu každého mého výrobku.

 

Momentálně experimentuji s oxidací barvy na krystalech a snažím se jinak samovolný proces zvrátit tak, abych byla schopná ovlivnit barvu, kterou krystal bude mít.

Pracuji v laboratorních podmínkách s vysokými teplotami.

 

Každý kousek je originálem, kterým se může pyšnit pouze jeden majitel - na světě nenajdete dva stejné krystaly.

 

V krystalech se kloubí věda a umění.

 

Navíc má tento dech beroucí šperk přidanou hodnotu v podobě pozitivních vlivů na zdraví, krásu a duševno.

 

Třpytivý krystal bismutu.

 

 

NĚKTERÁ FAKTA O BIZMUTU:

 

  • Byl používán jako příměs bronzu již v době Inků z Jižní Ameriky kolem roku 1500 n.l.
  • Nicméně objeven a pojmenován byl až roku 1753 n.l.
  • Krystaly bizmutu přirozeně vytvářejí složité geometrické vzory, protože vnější hrany krystalu rostou rychleji než vnitřek, což má za následek ohromující formu, kterou vidíte.
  • Má větší hustotu v kapalném stavu, než v pevném.  
  • Má největší diamagnetickou konstantu ze všech známých kovových prvků - jinými slovy, když se mezi dva kusy bizmutu umístí magnet, levituje  bez spotřeby jakékoliv energie.                                        
  • Má velmi nízkou tepelnou vodivost - a proto se používá při konstrukci automatických hasících systémů, kdy je nutná okamžitá reakce na náhle vzrůstající teplotu vzduchu.
  • Sloučeniny bismutu se používají ve sklářství, k výrobě pigmentů a glazur, ve farmacii (jako součást různých desinfekčních prostředků a léků používaných při léčení žaludečních a střevních chorob), v moderní medicíně a v kosmetice.
  • Bismut není jedovatý, jeho denní nošení a kontakt s kůží tedy nepřináší žádné nebezpečí - rozhodně ho ale nejezte! :)
  • Je to jediný prvek, který se kdy podařilo úspěšně přeměněnit ve zlato (laureátem Nobelovy ceny jménem Glenn Theodore Seaborg)

Krásná duhová malba bismutem.

 

PÉČE O BIZMUT

 

Bizmut může být křehký kov. Dávejte pozor na nošení v aktivních situacích, jako je tanec, plavání nebo v jiných situacích, které zahrnují hodně pohybu.

 

Krystal bizmutu je samozřejmě silnější, než skleněný krystal, ale bude nejlepší zacházet s ním s podobnou péčí.

 

Bizmut čistěte vždy pouze obyčejnou vodou a mýdlem. Stačí ho ale jen jemně oprášit například vatovou tyčinkou.

 

Pozor, barvy krystalu žijí! Nejedná se o běžný pigment, je to naprogramovaná barva, která vznikla oxidací vzduchu. Barevný povrch je pouze na vnější vrstvě krystalu a po nešetrném zacházení se může kousek barvy odloupnout.

 

"Přirozené světlo je nejlepší přítel vašeho nového krystalu. Když dostanete balíček, otevřete si ho nejlépe doma u okna a nebo venku. Bude to důležitý moment sbližování se s krystalem, do kterého se zamilujete na první pohled".

 

 Když se mi zrovna nepodaří krystaly vyrobit, pokouším se tvořit malinká umělecká díla :)

 

 

s laskou a peci

Způsob dopravy
K zasílání balíčků využívám služeb poskytovatele Česká pošta. Balíčky zasílám Doporučeně, což účtuji ve výši 59,- Kč. Dále nabízím možnost osobního vyzvednutí v Brně. Prosím, při volbě této varianty, udělejte poznámku do objednávky.
Další prodejní profily
Komentáře
Pro přístup k této funkci se prosím přihlaste nebo se nejprve zaregistrujte.
Blog
Žádný záznam v blogu.
Fler Boxy
Žádný veřejný FlerBox.
Fler kluby
Uživatel nevlastní žádný Fler klub.
Fotogalerie
Žádná fotografie ve Fler fotogalerii.
Zboží

Další zboží od Elori by Veronika

Oblíbení uživatelé
Oznámit porušení pravidel tímto uživatelem.
Menu
--